Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30 GODINA "COLORA"

Josipović: EU ima sredstava, a uz trud i odricanja Slavonija može naprijed

Color
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
1/5
12.09.2014.
u 22:46

Color grupa sada u četiri tvrtke u RH i Njemačkoj upošljava više od 500 radnika

Tvrtka Color emajl iz Požege koja je izrasla u sadašnju Color grupu proslavila je 30 godina rada i uspješnog razvoja, a tom prigodom predsjednik RH dr. Ivo Josipović otvorio je dva nova proizvodna pogona u prigradskom naselju Alaginci kraj Požege.

Blagoslovio ih je dr. Antun Škvorčević, požeški biskup, a čestitke su uputili gradonačelnik Požege Vedran Neferović i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Nazočili su saborski zastupnici ovog kraja Dražen Đurović, Franjo Lucić i Zdravko Ronko, te brojni poslovni partneri, a predsjednik Županijske gospodarske komore Luka Balenović uručio je tvrtki posebno priznanje uz ovaj jubilej.

-Vaš razvoj vrijedan je divljenja, bio sam ovdje prije četiri godine vidim da ste napravili proizvodni i tehnološki iskorak, povećavate izvoz, ali i dobar odnos prema radnicima što je poruka da se uz vjeru u vlastite snage, trud i odricanje može ići naprijed – istakao je Josipović izrazivši nadu da će ovakvim koracima krenuti slavonska regija tim prije što ima sredstava u EU fondovima namijenjenih ulaganjima i zapošljavanju. On je razgledao novu emajlirnicu i pogon dimovodnih elemenata, kao i automatske regalno skladište tvrtke Color emajl u što je uloženo više od četiri milijuna eura, a voditelj proizvodnje Davor Gunčević upoznao ga je s proizvodnim procesom koji se bazira na proizvodnji kamina i dimovodnih cijevi od čega se više od 90 posto plasira na tržište EU.

Vlasnik i osnivač Colora Goran Šutalo govorio je o razvoju tvrtke počevši od obrta 1984. godine pa do širenja na sadašnje četiri tvrtke od kojih je jedna u Njemačkoj, a ukupno je uposleno više od 520 radnika. Uz jubilej 224 radnika tvrtke dobili su nagrade za dugogodišnji rad.

U sadržajnom kulturno-zabavnom programu nastupili su Tamburaška filharmonija sa solistima i mješovitim zborom Glazbene škole Požega, KUD Dubrava Aladinići(BiH), tamburaški sastavi Berde band iz Slav. Broda i Šokci iz Osijeka, te solistice Hanka Paldum i Cecilija. 

>> 'Jezik je najvažnija poveznica domovinske i iseljene Hrvatske'

>> Josipović i Pahor: Odnosi Hrvatske i Slovenije izglađeni

Komentara 10

TH
than
02:08 13.09.2014.

Slavonija se dosta odricala, a i rat je teski prezivjela... U Slavoniji je buducnost prehrambena industrija, koja da je pameti bi pokrenula cijelu Hrvatsku, ali... Sve ovo ostalo je samo usput.

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
05:34 13.09.2014.

Ova pre izborna utrka, za Pantovcak. trebala bi trajati naj manje pet godina. Tako da nas Predsjednik nebi propustijo ni naj manju sansu da dokaze kako je sve moguce. Postati od nevjernika vjernikom, od lazljivca do iskrenog govornika. od izdajnika do domoljuba, Od propale ekonomije do velikog ekonomskog boooma, Tvornice rastu ko gljive, Blago ti se hrvatima kad imaju dar boziji. Mislim na nasega svemocnog IVU.

VL
VERUM LIBERET
06:52 13.09.2014.

Vidi se da predsjednička kampanja traje. Gospodin Predsjednik u svakoj prilici traži izgleda za barem jedan glas više. Vjerojatno mu je tako savjetovao nov iPR stručnjak u stožeru Drenislav Žekić. Čovjek bogatog iskustva u marketingu a radi i kao konsultant vodećim manadžerima i firmama u regionu. Direktor je agencije Preclarus komunikacije i direktor predstavništva Privredne komore Srbije u Republici Hrvatskoj. Počasni član Društva Srbije za odnose sa javnošću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije