Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica pogibije

Josip Jović odat će na Plitvicama počast svome poginulom stricu Josipu Joviću

Josip Jović
Foto: MORH
1/2
30.03.2017.
u 20:00

Obljetnici “krvavog Uskrsa” nazočit će predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a očekuje se i dolazak premijera Andreja Plenkovića

Uz državni vrh – koji se svake godine tradicionalno 31. ožujka okuplja na Plitvicama, u spomen na pogibiju Josipa Jovića, prvog hrvatskog redarstvenika stradalog na počecima Domovinskog rata – na mjestu pogibije naći će se i jedan mladi dragovoljni ročnik. Nedavno je u Požegi počeo s obukom, ima 20 godina i velika mu je želja biti profesionalni vojnik u Hrvatskoj vojsci. Neobično je što se zove – Josip Jović, jednako kao i prvi poginuli hrvatski redarstvenik.

Nema tu slučajnosti jer mladi Josip Jović nećak je poginulog Jovića. Rodom je također iz Aržana pokraj Imotskog, kaže da je ponosan na odoru hrvatskog vojnika koju je netom obukao i potvrđuje da mu je najveći motiv da postane hrvatski vojnik bio – stric! Kada je poginuo, stric J. Jovića imao je 22 godine, a bio je pripadnik policijskih snaga koje su upućene 1991. na Plitvice da bi uspostavile javni red i mir na području gdje su pobunjeni Srbi podignuli brojne cestovne barikade.

Obilježavanju 26. obljetnice tog događaja, znanog kao “krvavi Uskrs”, nazočit će predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, a očekuje se i dolazak premijera Andreja Plenkovića.

>> 'Josip je viknuo 'tata!' i pao'

>> Karamarko: Herojstvo J. Jovića ugrađeno je u temelje neovisnosti

Komentara 2

MO
mobitel20
07:26 31.03.2017.

Slomljeno je krilo al' pamti se let, jedino Hrvatska, nas je zavjet svet !

IC
icro
20:54 30.03.2017.

Zapucat ce gromovi ugasit ce svijece sve zivote i ljepote al' ideju nece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije