Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda u osijeku

Nova pobjeda! Još jedan ugovor o kreditu u francima proglašen ništetnim

Ivona Nikolić, slučaj franak
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/6
16.04.2015.
u 13:47

Ivona Nikolić zadužila se 109.600 franaka, a otplatila je dosad 328.149 kuna. Svaku otplaćenu kunu banka joj je dužna vratiti.

Još je jedan vlasnik kredita u švicarskim francima, ponovno iz Osijeka, nepravomoćno ishodio bitku protiv banke. Ništetnim je proglašen ugovor o kreditu kojeg je Ivona Nikolić potpisala sa Zagrebačkom bankom u kolovozu 2006. godine. Presuda je to sutkinje Općinskog suda u Osijeku Mirne Grgić Radojčić, koja je ništetnim već proglasila jedan takav ugovor.

Ivona Nikolić zadužila se 109.600 franaka, a otplatila je dosad 328.149 kuna. Svaku otplaćenu kunu banka joj je dužna vratiti. No, Zaba nije postavila sudu zahtjev za povratom novca pa obitelj Nikolić ostaje u svojoj kući i za sada ne mora vratiti kredit. No, za očekivati je da će banka zatražiti iznos kredita natrag.

Ista je sutkinja nedavno donijela, kako su isticali oštećeni, povijesnu presudu u slučaju franak. Ništavnim je proglasila cijeli ugovor o kreditu u "švicarcima" kojeg je Osječanin Ivica Butor podigao u Privrednoj banci Zagreb u ožujku 2007. Banka je, nepravomoćno, dužna vratiti 183.105 kuna. Svaka strana jedna drugoj vraćaju, dakle, i posljednji uplaćeni novčić. Prvi je to takav slučaj u Hrvatskoj.

Zanimljivo je kako je u oba slučaja tužitelje, štediše, zastupao isti odvjetnik, Slaven Karaban iz Vinkovaca. Još je jedan njegov klijent dobio identičnu presudu.

>> Nepravomoćna presuda: PBZ Osječaninu mora vratiti 183.105 kuna

Komentara 40

2X
2Xgeneral
14:09 16.04.2015.

95 posto je znanje i inteligencija odvjetnika!!! svaka čast, čestitam i sretno!!

DU
Deleted user
14:10 16.04.2015.

Banke su veći lopovi od političara,bankari su davno shavtili da su političari lako korupirani pa su to iskoristili,jednu činjenicu su zaboravili,nema banka ni profita bez nas,pokažimo im svoje mišljnje i gnjev!

CH
Challenger
14:28 16.04.2015.

Bravoooo! Nek su lihvari dobili po repu :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije