Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Biočina
Autor
Marko Biočina

Javna stvar je ozbiljna emisija. Tamo se nitko ne smije.

04.10.2014. u 14:00

Svi koji rade i griješe, no ovakvog izdanja Javne stvari strpljiviji gledatelji će se zapitati o smislu takve emisije

Nije to bila dobra večer za Gorana Rotima. Sve je krenulo naopako od samog početka. Intervju s predsjednikom Republike započeo je upitavši Josipovića slaže li se sa stavom svog bivšeg glavnog analitičara Dejana Jovića – onim zbog kojeg ga je i smijenio.

Nakon tog tautološki besmislenog pitanja – zar bi Josipović smijenio Jovića zbog stava s kojim se slaže? - stvari su krenule iz lošeg u gore pa je do kraja svoje polusatne Javne stvari Rotim doživio da ga gost podučava izgovoru engleskog termina 'lump sum' i optužuje kako je svoja pitanja za intervju prepisao iz članka objavljenog prije nekoliko dana u nekim dnevnim novinama. Da bi cijela priča konzistentno završila, Rotim je emisiju odjavio nekulturno prekidajući Josipovića u odgovoru na pitanje koje mu je nekoliko sekundi ranije postavio.

Svi koji rade i griješe, no ovakvog izdanja Javne stvari strpljiviji gledatelji će se zapitati o smislu takve emisije. Nestrpljiviji će samo prebaciti kanal. Problem emisija poput Javne stvari jest što su u startu zamišljene silno pretenciozno. Krug potencijalnih gostiju unaprijed je ograničen samo na uski krug političara iz vrha vlasti i oporbe, čija se gostovanja rotiraju u matematički preciznom ritmu političke korektnosti.

Kako se suštinski u vrhu hrvatske politike ne mijenja ništa, tako se ništa ne mijenja niti u emisiji koja funkcionira kao cirkularna struja istih dosadnih frazeologija. U to se sivilo svojom pojavom uklapa i voditelj Rotim, izravni krivac što se u dosadašnjih devet mjeseci emitiranja Javne stvari još nitko nikad nije nasmijao. Ipak, to što u Javnoj stvari nema smijeha ne znači i da se radi o ozbiljnoj emisiji.

PLUS

Sve tri nacionalne televizije svoj program u petak navečer su popunile izvrsnim filmskim hitovima, a HRT i izvrsnom dokumentarnom serijom 7 razdoblja rocka

MINUS

RTL-ov reporter zaključuje kako bi 'Dubrovniku na rekordima pozavidjela i Guinnessova knjiga rekorda'. RTL bi trebao nagraditi one kojima je to bilo smiješno...

>> Prenositi izjave Marine L. Merzel, to je već uznemiravanje javnosti

>> Odgovor traže u Silikonskoj dolini umjesto da pitaju Jokića

Komentara 6

DU
Deleted user
16:10 04.10.2014.

i još san ništo zaboravija .ćovik koji vodi dnevnik na htv-u stipica alfir fula je profesiju podsića me više na vodnika prve klase nego na voditelja.stari vodnik riba hodnik

OS
osica
15:03 04.10.2014.

ha, ha .... smijem se , eto javna je stvar - da ne gledam Javnu stvar. " Na zapadu ništa nova" - gubljenje vremena i živaca.

Avatar Finanz
Finanz
18:28 04.10.2014.

Glasujte za Kujundzica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije