Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jelena Dedaković

Jastrebova kći: Želim u vojsku, otac mi je najveći uzor u svemu

Jelena i Mile Dedaković
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
25.03.2014.
u 20:39

Jelena se još lani javila na natječaj za ročnike, a sada čeka poziv na liječnički pregled i ostale testove.

Kći Mile Dedakovića Jastreba (63), Jelena Dedaković (20) otkrila je kako vojsku voli odmalena i da zbog toga u vojsci želi i raditi. S obzirom na to da više nema vojne gimnazije i vojne akademije, Jelena je upisala Visoku školu međunarodnih odnosa i diplomacije te su joj otvorene mogućnosti da uspije u mirovnim misijama i vojnoj diplomaciji, pišu 24sata. – Moj najveći uzor je moj otac i u svemu pokušavam biti poput njega – rekla je.

Jelena se još lani javila na natječaj za ročnike, a sada čeka poziv na liječnički pregled i ostale testove. – Prvu uniformu sam od tatina prijatelja dobila kad sam imala 12 godina. Ponosno sam je nosila unatoč problemima koje mi je zadavala u školi, što mi je bilo strašno zanimljivo, i nisam iz nje izlazila – otkrila je Jelena.

Ispričala je kako njezinom ocu nije bilo drago kada mu je rekla da ide u HV. – Mama i tata uvijek su me gledali kao buduću liječnicu ili odvjetnicu, no ja mrzim biti zatvorena u kancelariji. Rekao mi je: "O.K., ako je to tvoj izbor, ja ću ga poštovati" – dodaje. Jelenin otac rekao joj je kako je ponosan i da se nada da će doći do čina generalice.

>> Mile Dedaković Jastreb: U Novigradu sam se preporodio

Komentara 7

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
09:40 26.03.2014.

Jastrebova kći želi u vojsku, imati siguran posao i dobru zaradu, otac je njoj najveći uzor u svemu jer se uz domoljublje, rat i voljsku dobro zbrinuo i na kraju velike batine od svojih kasirao.

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
11:26 26.03.2014.

I moji su htjeli u HV, ali im je moje sudjelovanje u Domovinskome ratu bila otegotna okolnost, a posebice djelovanje u Vukovaru u postrojbi HOS-a. Jastrebe uživaj u Novigradu, moja ekipa i ja smo sakupljali sredstva za tebe kada ti je bilo najteže, no ja sam i dalje ostao u vlažnom iznajmljenom stanu.

BR
Branko
09:16 26.03.2014.

Da i šta sada?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije