Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrovačko područje

Jak potres u Crnoj Gori osjetio se i na jugu Hrvatske

crna gora
08.01.2016.
u 15:30

Seizmološke službe zabilježile su jak potres s epicentrom 60 kilometara sjeveroistočno od Dubrovnika

Potres jačine 4,4 stupnja po Richteru, koji se malo poslije 14 sati zbio u Crnoj Gori, osjetio se i na dubrovačkom području. 

U 14 sati i šest minuta seizmografi hrvatske Seizmološke službe zabilježili su jak potres s epicentrom 60 kilometara sjeveroistočno od Dubrovnika, u blizini Kazanaca, mjesta u Crnoj Gori. Potres je bio magnitude 4,4 prema Richteru, a u epicentralnom području intenzitet je bio šest stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.  

Potres se osjetio na širem području, pa su se tako na internetskim stranicama Europskoga mediteranskog seizmološkog centra javili i građani iz Metkovića i Sarajeva koji su ga osjetili.

Jutros u šest sati i 56 minuta dogodio se i umjeren potres s epicentrom 12 kilometara istočno-jugoistočno od Rijeke. Magnituda potresa bila je 2,8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je tri do četiri stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

>> Crna Gora ima najsporiji internet u Europi, BiH brži od Hrvatske

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar nula
nula
22:19 08.01.2016.

Njima triba svaki dan da trese ...

OK
okus
15:58 08.01.2016.

Jos nam i to treba. Nadam se da nije bilo stete.

Avatar vasilije
vasilije
17:48 08.01.2016.

Da će Bog da se ponovi 1979.godina . A onda neka vam NATO finansira u narednih 10 godina .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije