Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varga u Petrinji

'Izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti domovi zdravlja dobivaju veću važnost nego do sada'

Siniša Varga
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
11.06.2015.
u 18:27

– Vrijeme je da se i u Petrinji i drugim gradovima krene u obnovu domova zdravlja, rekao je Siniša Varga

– Izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti domovi zdravlja dobivaju veću funkciju i važnost nego do sada. Cilj je da se dio specijalističkih  pregleda može obaviti i u njima kako građani ne bi morali putovati do bolnica – rekao je ministar zdravlja Siniša Varga prilikom današnjeg posjeta Domu zdravlja u Petrinji.

Petrinjski Dom zdravlja je u procesu sanacije zbog akumuliranih dugova iz 1997. godine od 4,2 milijuna kuna.

– Ministarstvo je taj dug podmirilo i mi od početka ove godine pozitivno poslujemo – rekao je dr. Krešo Kovačićek, sanacijski upravitelj Doma zdravlja Petrinja. Ova zdravstvena ustanova pokriva 50.000 osiguranika s područja Petrinje, Gline, Topuskog i Gvozda. Najveći problem im je dotrajalost prostora, jer je riječ o objektu iz 1970-ih godina. Ministar je najavio kako će sljedeće godine pripremiti projektnu dokumentaciju za novu zgradu Doma zdravlja u Petrinji, čija će se gradnja probati izvesti novcem iz europskih fondova.

– Vrijeme je da se i u Petrinji i drugim gradovima krene u obnovu domova zdravlja – rekao je Siniša Varga.

>> U srpnju će se odlučivati ide li lijek za rak pluća Xalkori na listu

Komentara 5

DD
ddh
20:39 11.06.2015.

Ovo nije reforma zdrastvene zastite radi brige za pacijente, nego je to borba za plave kuverte. U cijeloj Njemackoj nema niti jedne zdrastvene stanice, a Njemacka ima jednu od najboljih ako ne i najbolju zdrastvenu zastite na svijetu. Svi lijecnici po ordinacijama su privatnici, svaki pacijent si moze izabrati lijecnika kojeg hoce i lijecnika mijenjati koliko hoce i to bez nekakvih rokova i t.d. Troskovi su isti, jer je posebno svejedno kome zdrastveno osiguranje placa uslugu, dali nekakvoj zdrastvenoj stanici ili privatniku. Jedna injekcija kosta svugdje isti novac s Tom razlikom, da si privatnik lijecnik sam i na svoj trosak uredjuje ordinaciju, a ne da to placa drzava. A kaj es tice bezplatnog lijecenja, kako izjavljuje crveni Dragovan, to je opet jedna komunisticka laz i komunisticka mantra. Jer cak i da ljudi od svojih placa ne placaju zdrastvenu zastitu, nego da to sve podmiruje drzava, niti onda nebi bilo besplatno, jer drzavni novac je opet novac gradjana. Ali Dragovan moze te lazi plasirati u svoj Jutel gdje njegovi crveni pijuni to uopce ne razumiju.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
18:35 11.06.2015.

... a još više na važnosti će dobiti "babe-vračare" i travari.

KA
kajinx
00:42 12.06.2015.

Gledaj vraga, Varga pleše vražije kolo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije