Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipović o zagađenju

'Izgleda da rafinerija nije rentabilna i vlasnici nemaju interesa nastaviti posao'

Ivo Josipović u Slavonskom Brodu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
18.11.2014.
u 00:05

- Sve dok ne budemo vidjeli da ju "odnose" nemojmo baš do kraja biti sigurni - kazao je Josipović na pitanja građana o zagađenju

Više od šest godina Brođani se bezuspješno bore protiv stalnog zagađenja zraka iz bosanskobrodske rafinerije nafte, pa tako niti boravak predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića u Slavonskom Brodu nije prošao bez pitanja koje ih najviše zanima - Ima li naznaka da enormna zagađenja uskoro prestanu i građani Slavonskog Broda napokon počnu udisati čist​i​ zrak?

- Bio sam u kontaktu s ovdašnjim udrugama, pisao sam pismo Vladi Republike Srpske u Bosni i Hercegovini, razgovarao sa gospodinom Miloradom Dodikom i upravom rafinerije. Obećavali su se popravci i novi filteri, međutim vidimo do tog nije došlo. No sada ima dobrih naznaka i ja se nadam da će se ostvariti, da ta rafinerija prestane raditi. To su vrlo ozbiljne naznake koje sam dobio iz Rusije. Izgleda da rafinerija nije rentabilna i vlasnici nemaju interesa nastaviti posao. Time bi se zapravo i riješio problem koji imaju Brođani. Ipak, da budem slikovit, sve dok ne budemo vidjeli da ju "odnose" nemojmo baš do kraja biti sigurni - kazao je Josipović.

>> Josipović večeras položio vijenac kod Kamenog križa na ušću Vuke u Dunav

Komentara 15

GO
Gomila
00:21 18.11.2014.

5 godina presjednik i samo mjesa pulentu glasao sam za njega ili ne vise prevario me

GO
Gomila
00:18 18.11.2014.

izgleda da Josipovi ima dobre odnose s rusima tako i srbija

DU
Deleted user
02:42 18.11.2014.

da ju "odnose"? Kao veliki pravednik " ti to mozes" sprijeciti, postavi dobre filtere I zrak bude cist. Pametnom dosta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije