Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od ukupno 11

Izabrano sedam predstavnika Državnog sudbenog vijeća

Ivica Veselić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Autor
Ivanka Toma
28.01.2015.
u 18:18

Iz Vrhovnog suda u DSV ušli su Damir Kontrenc i Željko Šarić

Suci su izabrali svojih sedam (od ukupno jedanaest) predstavnika Državnog sudbenog vijeća (DSV).

Iz Vrhovnog suda u DSV su ušli Damir Kontrenc i Željko Šarić. Iz županijskih sudova izabrani su Ivica Veselić sa zagrebačkog Županijskog suda i Neven Cambi iz splitskog, općinski suci u DSV-u će biti Mijo Galiot iz Splita te Sabina Dugonjić iz Općinskog građanskog suda u Zagrebu, a sa specijaliziranih sudova Nediljko Boban, sudac Visokog prekršajnog suda.

>>U DSV zasad ulaze suci Ivica Veselić i Mijo Galiot

>>Ovaj tjedan 1908 sudaca mijenja sastav DSV-a

Komentara 4

GO
google385
18:55 28.01.2015.

ne vjerujem puno u sudstvo najvise zbog sporosti

PA
Patrizzia
21:13 28.01.2015.

Ako se postupci vode 10 godina i to jednostavni sporovi o vlasništvu pitam se da li su ti suci studirali pravo ili su kupili diplomu pa im to teško ide ili nikako . Sudove treba provjetriti i izbaciti uhljebe ,ebe , a uvesti one koji znaju i žele raditi .

MA
Marko1337
23:31 28.01.2015.

Naše sudstvo na žalost još je u mreži UDBA-e. Kadrovi i politika sudstva stvarana je desetljećima, sve za partijske interese. Trebati će još puno godina da se to očisti od brojnih metastaza u čitavom pravnom sustavu. Dovoljan dokaz je daa još nije osuđen ni jedan partijski kriminalac, ni jedan od mnogobrojnih komunističkih zločinaca za grozna masovna ubojstva i mučenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije