Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLEMM U KARLOVCU:

'Ispada da ima novaca za one koji su nas napadali, a za nas nema'

Glogoški branitelji
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/5
30.01.2015.
u 23:39

Glogoškli: Činjenica je da skup u Savskoj nije prijavljen, no tko će sada preuzeti odgovornost za spontano okupljanje?

Đuro Glogoški, Josip Klemm, Ante Deur, predstavnici prosvjednog skupa iz Savske u Zagrebu, danas su, sat nakon najavljenog, došli na tribinu u Karlovac pod nazivom '100 posto za Hrvatsku' kako bi karlovačkim braniteljima pojasnili ciljeve prosvjeda.

- Kasnimo zbog događanja u Zagrebu, od jutra imamo najave da će doći policija, a  kada mediji to jave, onda je to ozbiljno. No, mi smo spremni za svakoga tko planira doći - kazao je Đuro Glogoški. Na pitanje kome koristi širenje panike i dezinformacijama, Glogoški je rekao da one nisu krenule od njih već da to treba pitati Ravnateljstvo policije. Do sad su, dodaje, održali tribine u 18 gradova u Hrvatskoj u svugdje je odaziv branitelja velik.

- Činjenica je da skup u Savskoj nije prijavljen, no tko će sada preuzeti odgovornost za spontano okupljanje? Ukoliko je policija mislila da je skup ilegalan, zašto već nisu došli? Mi smo spremni za one koji će doći. Institucije ignoriraju naše zahtjeve čitavo vrijeme, ali upravo radi toga braniteljska populacija jača iz dana u dan. No, činjenica je da do svega ne bi niti došlo da smo sva pitanja s ministrom i premijerom uspjeli riješiti prvog dana. No, doživjeli smo i da nas predsjednik hrvatskog Sabora ne pušta da se obratimo javnosti, svima u Saboru - kazao je Glogoški. I okupljenim braniteljima u kongresnoj dvorani nacionalnog svetišta Sveti Josip na Dubovcu, Deur, Glogoški i Klemm ponovili su da se bore zbog toga što branitelji ostaju bez prava još od 2010. godine. Danas su, dodali su, najugroženiji nezaposleni branitelji koji nemaju novca za život. Protiv su svrstavanja prava branitelja u socijalnu kategoriju, protive se izjednačavanju žrtve i agresora, što tvrde, Vlada izmjenama zakona pokušava napraviti. No, kazali su da neće dopustiti da se sukobe hrvatski branitelji i policija.

- Istina je da ova Vlada čitavo vrijeme ovaj skup branitelja, koji će trajati do ispunjenja svih naših zahtjeva, pokušava ispolitizirati. Zapravo, svi pokušavaju dobiti političke bodove preko branitelja. Ovo se događa od 2010. zato tražimo ustavni zakon o pravima branitelja kako niti jedna vlada ne bi mogla manipulirati hrvatskim braniteljima - dodao je Glogoški.

Skup su podržali Karlovačka županija, u čije je ime na skup došao Josip Šafar, te Grad Karlovac. Damir Jelić, karlovački gradonačelnik, rekao je da ga ljuti kao čovjeka kada ih se proziva militantima, te rekao da su oni zadnja linija obrane hrvatstva kao svjedoci sna kojeg živimo, te dodao kako je nemoguće, što neki žele, izjednačiti branitelje i borce.

Josip Klemm dobio je velik pljesak kada je rekao da zna da ovoga trena sve branitelje iz Karlovca pozove da dođu u Zagreb, u Savsku ulici, da bi došli i branili ideju skupa.

-  Oni traže lažne branitelje i lažne invalide, pa bismo tako imali i lažni Domovinski rat. Danas ispada da ima novaca za one koji su nas napadali, a za nas novca nema - kazao je Klemm.

Komentara 411

HY
Hygeia
00:16 31.01.2015.

Pa kakav je Klemm to poduzetnik kad non stop visi u satoru.Ovdje gdje ja zivim poduzetnici su svaki dan ca.15 sati u svom poduzecu,tako da nemaju vremena ni za familiju.Njegov pogled (hladnokrvni,mrziteljski,pun zla)salje strah.Ti satorski branitelji ostali u 91 godini.Sve.Sve njih treba iz tog satora rasprsiti tako da normalan narod ima vec jednom mir.

Avatar ljutatrava
ljutatrava
02:48 31.01.2015.

.. glogoški,klemm i deur sada su počeli kuhati frku ,truju odnose između branitelja,vlade,sabora i mup-a...kako vas nije sram,ne bojite se gužve na ulicama..ne samo intervetne već nas branitelja koji ne podržavamo prosvjed,ako se to može nazvati prosvijed..doći iz svoga selala i raditi pizdarije u mome gradu i u moje ime-..neće ići...

OK
okus
03:54 31.01.2015.

Gospon Klemm ne biste Vi nasli kod sebe u " carapi" nesto vise od 2500 hrk za svoje zaposlenike?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije