Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bori se s rakom

Vedran ima samo jednu želju: dočekati idući Božić

Vedran boluje od raka
Foto: screenshot/Facebook
14.12.2013.
u 13:26

- Inače ne razmišljam daleko naprijed, svaki dan mi je blagoslov, ali volio bih preživjeti do ljeta i vidjeti Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Da ispred televizije navijam...

"Zdrav čovjek ima najmanje 100 želja, Vedran samo jednu, da dočeka i sljedeći Božić uz svoje najmilije. Mi, Vedranovi forumski prijatelji i kolege po tumorima, pozivamo sve ljude dobre volje da mu pomognu ostvariti njegovu jedinu božićnu želju..."

Te su rečenice napisali na Facebook grupi "Borba za Vedranov život"  Vedranovi prijatelji koji žele pomoći ovom Splićaninu da pobijediti u najvećoj životnoj borbi.

Splićaninu, 43-godišnjem Vedranu Sabadiju nada za pobijediti metastatski karcinom debelog crijeva je odlazak u njemačku kliniku koja provodi eksperimentalnu imunološku terapiju raka, metodom koja filtrira krv. Sabadi je karcinom otkrio 23. prosinca 2009. godine, nakon čega je uslijedila promptna operacija i potom kemoterapije od veljače 2010. godine. Tri godine i deset mjeseci liječenja, u posljednju kemoterapiju je najviše nade uložio, ali bolest je nastavila jače i brže, piše Dalmacija News

Bolesti se nije predao, a kako ističe, dodatna velika radost mu je njegova dobra kujica zbog koje odlazi u šetnje i na druženja.

Sabadi je i počeo pisati knjigu o svojoj borbi sa zloćudnim tumorom, a cilj mu je sav prihod usmjeriti za djecu oboljelu od raka. Osim sljedećeg Božića, veteran Domovinskog rata ima jednu još veću želju.

- Inače ne razmišljam daleko naprijed, svaki dan mi je blagoslov, ali volio bih preživjeti do ljeta i vidjeti Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Da ispred televizije navijam...

Liječenje u Njemačkoj

Vedranu je za jedan tretman, nakon kojeg bi bilo jasnije treba li još ili je dovoljno za remisiju, potrebno 40 tisuća eura. Kako novca trenutačno nema, kao nažalost ni vremena za gubljenje, i u Splitu će primiti jednu vrstu eksperimentalne terapije, na čemu je, kao i svemu do sada zahvalan svom medicinskom osoblju s onkološkog odjela KBC Split.

Za Njemačku novca nema, stoga su prijatelji uputili dramatičan apel i otvorili žiro račun preko kojeg se može pomoći Vedranu:

2340009 3103356411 vedran sabadi PBZ-Split
IBAN: HR0723400093103356411
DEVIZNI 20188374837

 IBAN:HR1823400093216466943

Komentara 5

NV
novo vriijeme
14:25 14.12.2013.

Molim novinarku Lindu kada je već započela akciju da je nastavi i osigura neku udrugu koja će odraditi posao za Vedrana do kraja, tako da se otvori telefon za donacije i npr. uz svaku uplatu karte za Brazilsko prvenstvo po po agencijama ponudi donacija po želji za Vedrana.

L0
luena 01
16:49 14.12.2013.

Skroman covjek skromnih zelja,njemu se mora pomoci... Sve se moze kad se male ruke sloze...Od nasih politicara ne mozemo nikakvu pomoc ocekivati njima su vazniji novi automobili i pametni telefoni... bolesni gradjani nek cekaju... Zalosno ali istinito u kakvoj zemlji se zivi...

NE
neutralni
19:47 14.12.2013.

Najbolji lijek ili lijek kojeg najviše mrze farmaceutske industrije i doktori je soda bikarbona..najmanje jednom tjedno razrediti u casi zlicu sode bikarbone ,dodati tome sok od limuna,popiti i nikakvih problema oko raka nitko nece imati...Da nebi imali problema sa rakom debelog crijeva najbolji lijek jer:suha ili svjeza smokva,zlica maslinovog ulja,zlica meda,taj sastojak prirodni piti jednom tjendo,debelo crijevo se cisti i nikakv rak nece biti 1000% posto...Rak nastaje u tijelu kad se u tijelu stvori kiselost,kada stanice tijela,krv nema dovoljno kisika..da bi to sprijecili,svaki dna prije bilo kakvog jela pijte sok od jendog limuna,razređen sa mlakom vodom,sok od limuna cisti organizam,daje imunitet i nema straha od bolesti...Danasnja farmaceutska industrija neradi za pacijente,oni rade za sebe,svoj profit,toliko prirodnih lijekova koji lijece a ne kao razni farmaceutksi lijekovi koji nelijece,nego trenutno sprecavaju bolesti,bolove a unistavaju imunitet u organizmu covjeka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije