Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alergijske reakcije

IKEA s tržišta povlači ovih šest vrsta čokolada, provjerite imate li ih kod kuće

čokolada ikea
Foto: Ikea Hrvatska
28.07.2016.
u 16:54

Navedeni proizvodi sadrže više orašastih plodova nego što je navedeno na deklaraciji

Ikea Hrvatska obavijestila je u četvrtak Ministarstvo poljoprivrede putem sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (RASFF) o dobrovoljnom povlačenju iz prodaje šest vrsta čokolada proizvedenih u Španjolskoj i Belgiji, zbog mogućih alergijskih reakcija.

Riječ je o proizvodima Choklad Lingon &Blabar, Choklad Ljus, Choklad Not, Godis Chokladkrokant, Godis Chokladran te Chokladkrokang Bredbar.

Veći sadržaj orašastih plodova

Navedeni proizvodi sadrže više orašastih plodova nego što je naznačeno na deklaraciji, što može kod osoba alergičnih na orašaste plodove nakon konzumacije izazvati alergijsku reakciju, navodi se u obavijesti na internetskim stranicama Ministarstva.

Kupci koji su alergični na orašaste plodove i svi oni koji su iz bilo kojeg razloga zabrinuti za sigurnost proizvoda zahvaćenih opozivom, mogu ih vratiti u najbližu IKEA robnu kuću, uz puni povrat novca, navodi se u obavijesti.

> > Ikea povlači zaštitne ogradice: 'Djeca su pala niza stube'

Ključne riječi

Komentara 1

OK
okus
07:52 29.07.2016.

Ta Ikea nije vec oooodavno sto je bila. Skart. To treba zatvoriti. Gdje je hrvatska industrija kvalitetnog namjestaja? Zna se....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije