Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šustara kritiziraju i stranački kolege

I HDZ-ovci tvrde: Bolje da ništa nije radio jer bi tako napravio manje štete

Predrag Šustar
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/5
12.07.2016.
u 18:30

– Ne znam tko može sastaviti takvo Upravno vijeće kao ovo na Veleučilištu u Kninu. Mi mu to nismo sugerirali – kaže nam njegov stranački kolega

U svom mandatu nije baš radio ono što je trebao, a bilo bi bolje da nije napravio ni ovo što jest jer bi nam nanio manje štete.

Tako o mandatu svog ministra obrazovanja prof. dr. Predraga Šustara govore njegovi stranački kolege, kako kažu, ogorčeni svim skandalima koje je HDZ-u u proteklih nekoliko mjeseci priuštio. Na komentar da su ga sami izabrali, odgovaraju: “Nismo, izabrao ga je premijer Orešković”.

Podsjećaju da je HDZ uz Šustara ponudio još dva kandidata čija su imena u vrijeme sastavljanja Vlade procurila u javnost – Damira Jelića i prof. dr. Tomislava Dobranića s Veterinarskog fakulteta.

Dvije diplome nisu jamstvo

– Što je pogrešno napravio? A što nije, od kašnjenja s nagradom “Luka Ritz”, što je čisti šlamperaj, kasnog reagiranja na događanja s kurikularnom reformom, stipendija za studente i cijelog cirkusa koji je nakon toga nastao pa do imenovanja upravnih vijeća instituta, s čime je mjesecima kasnio. A o sastavu Upravnog vijeća Veleučilišta u Kninu da i ne govorim... Ne znam tko može napraviti tako nešto. Mi iz HDZ-a to mu sigurno nismo sugerirali. Ni o jednom potezu nije se konzultirao s nama u stranci – kaže jedan naš sugovornik iz HDZ-a želeći ostati anoniman jer, kaže, ne želi otvarati nove fronte.

Drugog je zgrozilo kad je ministar Šustar izjavio da neće provoditi Zakon o sportu.

– Ministar mora provoditi zakone svoje zemlje, a ako misli da nisu dobri, onda ih treba mijenjati. Ali, nažalost, Šustar to nije znao. Jasno je da se nije snašao na dužnosti na koju je postavljen, a i dokaz je da diplome dvaju fakulteta nisu jamstvo sposobnosti te menadžerskih i vizionarskih vrlina – oštar je naš drugi sugovornik. Generalno, kažu naši sugovornici, u HDZ-u Šustara drže promašajem i nadaju se da im se tako nešto nikada neće ponovno dogoditi.

Loš dekan, loš ministar

Voditelj Strategije obrazovanja prof. dr. Neven Budak ministru Šustaru najviše zamjera što nije podržao reformu obrazovanja i njezinu ekspertnu radnu skupinu, a iako je pokušavao nekoliko puta, s ministrom nikada nije stupio u kontakt. – Ne znam zašto je radio ovo što je radio, očito je ispunjavao nečije želje. Ne mislim da je provodio politiku HDZ-a, već nekih drugih krugova – komentira Budak. I bivši ministar obrazovanja Vedran Mornar zamjera Šustaru što je odustao od kurikularne reforme.

– Ja sam pokrenuo kurikularnu reformu i zato me to posebno pogodilo – kratko će Mornar ne želeći komentirati sve druge ministrove gafove. – Onim što je radio, nanio je štete kao nitko drugi – kaže naš sugovornik koji dobro poznaje sustav obrazovanja dodajući da su ministru Šustaru otegotna okolnost bili i pojedini pomoćnici.     

>>Šustar odlučio? Ovo su novi voditelji Povjerenstva za kurikularnu reformu

Komentara 8

AR
arizin
18:53 12.07.2016.

Pa sada je izašlo na 24.sata da Milanović Jokiću nudi ministarsko mjesto! Šustaru treba podignuti spomenik što nas je spasio od ovoga što je bilo spremano, a to je potpuno pranje mozga generacijama koje dolaze.Svaka mu čast, a svi mediji se mogu sramiti jer su radili i dalje rade u interesu uništavanja zemlje.Sjetimo se samo prosvjeda kako su pozivali da narod izađe na ulice, hoćete li se sada ispričati? Sramota toliko o neovisnim medijima...

Avatar TAJSAM
TAJSAM
19:02 12.07.2016.

Pogledajmo i mi ove novine pa i sve novine koje se prodaju u Hrvatskoj. Velike priče i afere se otvaraju samo o HDZ-u i desnici. O ljevici koja je zamračila puste afere i novac koji su dignuli a radi se o 100 milijardi kuna, NIŠTA. O aferi avioni, o aferi auto-praonice i Podravke, o Milanoviću i putovanju na Krk, o Milanovićevu bratu i dolascima u poreznu upravu, o Pusićki i davanju novca iz Ministarstva vanjskih poslova i davanju novca svom bratu Zoranu i pustim novcima koje je Pusićka dala "Documenti" te o njenom zahtjevu da dođe avio po nju u Tursku, o postavljanju zahtjeva da Pusićka bude kandidat za Glavnu tajnicu UN-a, o zapošljavanju u državnim tvrtkama o Pupovcu koji je zaposlio kćer i prijatelja na visoka mjesta i to bez natječaja, ma mogao bih nabrajati dugo dugo mada nisam u viskoj politici niti u ni jednoj stranci več samo pratim novine, o svemu "lijevom" niti riječi jel njihovi drugovi su postavljeni za urednike svih medija u Hrvatskoj pa i dan danas kontroliraju stanje i navijaju za povratak ljevice jel se nadaju i dalje velikim donacijama da nastave sa zatiranjem sveg Hrvatskog i Hrvata. Pozdrav dobrim ljudima

DU
Deleted user
22:18 12.07.2016.

Koje je ovo laprdanje sdp-ovaca o jedinom ministru koji je do sada čuvao nacionalne interese.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije