Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska komisija

Hrvatskoj odobreno 102 milijuna eura za LNG terminal

LNG terminal
Foto: David Jones/Press Association/PIXSELL
1/3
17.02.2017.
u 13:30

Projekt LNG terminala za otoku Krku financira se iz Instrumenta za povezivanje Europe (CEF), a odluka o tome donesena je na današnjem sastanku Koordinacijskog odbora CEF-a

– Danas smo dobili odlične vijesti iz Europske komisije. Za izgradnju LNG terminala na otoku Krku odobreno nam je 102 milijuna eura bespovratnih sredstava EU. Ovo je jedan od najvažnijih energetskih projekata ne samo na nacionalnoj, nego i na regionalnoj i europskoj razini, a to dokazuje i današnja odluka o sufinanciranju. Ovaj projekt definitivno će podignuti hrvatsko gospodarstvo i hrvatsku industriju koja će imati priliku razviti nove usluge, nova znanja i nove tehnologije u području LNG-a.

Također, sigurnost opskrbe plinom realizacijom ovog projekta neupitno je potvrđena, a iskreno vjerujemo da će pojava drugih dobavnih pravaca rezultirati i smanjenjem cijena plina za krajnje korisnike u Hrvatskoj – rekao je danas ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović komentirajući odluku EU o financiranju projekta LNG terminala na otoku Krku.

Projekt LNG terminala za otoku Krku financira se iz Instrumenta za povezivanje Europe (CEF), a odluka o tome donesena je na današnjem sastanku Koordinacijskog odbora CEF-a. CEF je namijenjen ulaganju u infrastrukturne prioritete Europske unije u području prometa, energetike i digitalne tehnologije.

Osim toga, odobreno je i 40,5 milijuna eura za sufinanciranje projekta unaprjeđenja sustava prijenosa električne energije Sincro.Grid koji se ostvaruje u suradnji hrvatskih i slovenskih operatera transportnog sustava električne energije – HOPS, HEP ODS i ELES.

>> Ministar Slaven Dobrović otkrio kome će poskupiti struja

Komentara 45

MI
Miilekubura
14:30 17.02.2017.

Nije lako izaći iz KAOSA što je ga ostavila lopovska družina Milanović-Vrdoljak, no ipak se kreće... Bagra nas pokrala i Hrvatsku uvrla u ropstvo.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
14:23 17.02.2017.

Bravo za Hrvatsku....Nije sve tak crno kao što neki misle i žele.

Avatar Matija22
Matija22
14:33 17.02.2017.

super kupovati će slovenci,mađari,bosanci,rumunji plin od nas ,a srbi ako budu imali love oni su najsiromašniji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije