Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brak iz interesa

Hrvatskog diva Radočaja žena ubila radi osiguranja

'radocaj00_nnn_unu_151011'
Foto: ''
1/4
17.10.2011.
u 10:01

Radočajev otac svjedočio je da se Stanford udala jer je mislila da bivši hrvač u SAD-u pliva u bogatstvu

Prije dvadesetak godina Hrvat Ivan Radočaj vladao je ligom američkog profesionalnog hrvanja, a sada se pokazalo da ga je 2007., u dobi od samo četrdeset i tri godine, do smrti zatukla vlastita supruga uz pomoć svoje prijateljice i njezina sina, i to kako bi se domogli Radočajeva osiguranja. Iako je u Hrvatskoj bio malo poznat, dva metra visok, izrazito krupan, Ivan Radočaj u američkim je arenama nastupao pod imenom Hrvatski div i bio je potkraj osamdesetih godina prošla stoljeća jedan od najboljih "catchera", hrvača slobodnim stilom. Kada se povukao iz sporta, preselio se u kanadski Winnipeg, gdje je pokušao živjeti mirnim, životom, no sve se izmijenilo kada je tamo upoznao Melody Sanford.

Željela je samo novac

– Poznavali su se dosta dugo, ali u prvo vrijeme nisu bili u naročito bliskim odnosima. Tek su se prije pet ili šest godina počeli češće družiti – kaže jedan od njihovih zajedničkih poznanika. Kako tvrde, pune dvije godine Radočaj se gotovo svakodnevno nalazio sa Sanford, izlazili su u restorane, kino, sve češće ih se viđalo zajedno. A potom su se odlučili vjenčati. Sportaš nije bio svjestan da ga M. Sanford navlači u brak samo i isključivo radi novca. Mislila je, naime, da je Radočaj bogat.

– Namamila ga je brak iz interesa – ustvrdio je Radočajev otac. Na žalost M. Sanford, Radočaj nije imao velik imetak iako je postigao zavidnu sportsku karijeru pa mu je novopečena supruga počela prijetiti samo nekoliko tjedana nakon vjenčanja.

– Govorila mu je da će na njega poslati bande iz Winnipega s kojima je bila u kontaktu ako joj ne osigura novac koji želi – izjavio je hrvačev otac tijekom sudskog procesa, koji je završio prije nekoliko dana. Brak se preko noći doslovno pretvorio u pakao, a Sanford nije birala načina da iz Radočaja iscijedi i posljednji novčić. Tvrdila je da je suprug tuče iako je i njezina kći posvjedočila da je hrvač nikada nije grubo ni pogledao, a kamoli učinio što loše. Odnosi su bili toliko napeti da se par neslužbeno razdvojio nakon samo nekoliko mjeseci zajedničkog života. Hrvatski se div, naime, preselio u svoju kuću na obližnjem jezeru. A tada je njegova još uvijek zakonita žena otkrila da Radočaj ima osiguranje u slučaju smrti koje glasi na njeno ime.

Kobna polica osiguranja

Prema ovom ugovoru s osiguravajućom kućom koji je bivši hrvač sklopio nekoliko mjeseci prije vjenčanja u slučaju da mu se nešto dogodi, Sanford bi pripalo 49 tisuća kanadskih dolara. Potpisujući policu osiguranja, Radočaj nije bio svjestan da potpisuje svoju smrtnu presudu. Sanford nije sama mogla ubiti bivšeg hrvača iako je on, zbog prometne nesreće u kojoj je ozlijedio vrat, već neko vrijeme bio znatno slabiji nego u svoje zvjezdano doba. Skovala je zavjeru da supruga ubije uz pomoć svoje prijateljice Rite Cushine i njena sina Donalda Richarda.

Melody Sanford je Donaldu i Riti objasnila raspored prostorija u Ivanovoj kući na jezeru. Potom ga je, bio je njen plan, trebala izvući iz kuće pozivom na kavu "kako bi se dogovorili o rastavi", a za to bi se vrijeme majka i sin uvukli na imanje, dočekali hrvača i zatim ga zatukli čeličnim šipkama. Za ovu su "uslugu" Cushina i Richard trebali dobiti po 10 tisuća dolara. Sve je dogovoreno, a Sanford je uskoro Radočaja namamila u grad.

– Govorila sam mu da ne ide s njom, ali rekao mi je da ide vidjeti kako se izvući iz očajne situacije u koju je upao. Nakon toga ga više nisam čula – svjedočila je pred sudom Radočajeva majka. Naime, nakon što se našao sa suprugom u gradu, Radočaj se više nije pojavio. Nije niti odgovarao na telefonske pozive kojima su roditelji pokušali doznati što je dogovorio s omraženom Melody. Nakon dva dana policija je pretražila kuću na obali jezera i pronašla unakaženo Radočajevo tijelo s ukupno 13 rana. Odmah je bilo jasno što je posrijedi, a Sanford je istoga trenutka uhićena. Istraga je dovela i do Rite Cushine te njena sina Donalda Richardsa, a u četverogodišnjem suđenju, koje je završilo prije nekoliko dana, nedvojbeno je utvrđeno da su ga upravo njih troje zatukli na smrt metalnim palicama. Sve troje osuđeno je na doživotni zatvor. Melody Sanford moći će zatražiti pomilovanje nakon 25 godina, a Cushina i Richards moći će zatražiti puštanje na slobodu nakon deset godina.

Komentara 13

Avatar morski covik 3
morski covik 3
10:34 17.10.2011.

Uuuuuuu friska vijest!!!

DE
demokršćanin
10:56 17.10.2011.

KRIMIĆ! Pravi krimić,a i potvrda da smo mi Hrvati naivni!

OB
-obrisani-
10:30 17.10.2011.

kakvi bolesnici. Za šačicu dolara ubiti čovjeka!? 50 000 kanadskih je jedno 250 000 kn. ubojice su za ubojstvo trebali dobiti po 50 000 kn. E hebem ti svijet. Imaju sreću kaj su u Kanadi, u USA bi dobili el.stolac, što su i tekako zaslužili. Al sotoni neće izmaknuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije