Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iza rešetaka

Hrvatski branitelj Veljko Marić ostaje u srbijanskom zatvoru

veljko marić
Michael Palijan / VLM
31.01.2011.
u 19:44

Mariću smeta to što se Hrvatska za njega nije zauzela kao za Purdu. Naprotiv, Beogradu su poslani dokazi za koje tamo nisu ni znali

Prizivni sud u Beogradu odbio je danas hrvatski zahtjev za izručenje branitelja Veljka Marića Hrvatskoj. Tako je u odluci suda prevagnulo traženje Višega suda u Beogradu da se zahtjev RH odbije kao neosnovan iako je rezultat mogao biti i drugačiji.

Naime, prema sporazumu iz 2006. između tužitelja za ratne zločine iz Beograda Velimira Vukičevića i glavnoga državnog odvjetnika RH Mladena Bajića presudno za nadležnost suda treba biti izvršenje kaznenog djela i ratnog zločina.

Osim današnjom odlukom, Marić je poručio da je razočaran i što se Hrvatska za njega nije zauzela kao u slučaju Purda. Njegov odvjetnik Dozet kaže da je država u Marićevu slučaju postupala suprotno te Srbiji dostavljala dokaze koje ona nije tražila, a ni znala da postoje.

*Cijelu priču o Veljku Mariću i reakcije njegove supruge pročitajte u sutrašnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Komentara 115

DU
Deleted user
22:49 31.01.2011.

Gabi Naši su šeprtlje. To ti je jedini odgovor.

Avatar Rubirosa
Rubirosa
09:50 01.02.2011.

Zasto je opasna izjava? pojasni....

H9
H99
21:05 31.01.2011.

------------ EUGOVNO je, vjerojatno, član redakcije VL-a, a ne bih se iznenadio ni da je član Uprave. Na što se Večernjak srozao! Promiče mržnju i četništvo! Četničko glasilo. Večernja šubara. FUJ!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije