Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Top destinacija

Amerikancima Hrvatska bolja od Pariza, Havaja i Rija!

Rovinj
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
14.11.2016.
u 20:57

Hrvatska je sakupila 28 posto glasova, drugi je Portugal s 24 posto čitateljskih glasova, a treće je mjesto osvojio Pittsburgh

Čitatelji popularnog američkog magazina za putovanja Travel and Leisure za destinaciju 2016. izabrali su Hrvatsku. Hrvatska je sakupila 28 posto njihovih glasova i za sobom ostavila 17 gradova i zemalja koji su bili u konkurenciji.

"Pitoreskna zemlja na moru vaš je odabir u izboru za najintrigantnije mjesto koje valja posjetiti", objavili su danas urednici Travel and Leisure rezultat glasanja svojim čitateljima. Portugal je s 24 posto glasova zauzeo drugo mjesto, a Pittsburgh je treći. Među finalistima izbora za destinaciju 2016. bili su i Kanada, Koreja, Havaji, Island, Novi Zeland, Pariz, Rio de Janeiro..., a lanjski je pobjednik po izboru čitatelja bila Kuba. Inače, u izboru urednika i novinara američkog magazina destinacija 2016. je Portugal.

Kako god, ovo će priznanje priskrbiti dosta publiciteta našoj zemlji, koja je Amerikancima sve privlačnija. U ovoj godini ih je na odmor u Hrvatsku stiglo 11 posto više nego lani, a ukupno su dosad ostvarili oko 900.000 noćenja. Rast se očekuje i dogodine, a kojom će brzinom brojke rasti ovisi prvenstveno o avio vezama.

> > Sezona 2017. ovisi o brzini kojom će oživjeti turski turizam

Komentara 8

DU
dugi
22:08 14.11.2016.

A da mi netko objasni kako je lani Kuba bila na prvom mjestu a da amerikanci do ove godine nisu smjeli putovati u Kubu? Vrlo ozbiljna anketa i ozbiljan list. Kaj god.

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
06:54 15.11.2016.

To su samo gluposti kojim netreba vjerovati jer samo lažju. Zakaj onda ima prigovora kod hotelijera da su podbacili i nemaj pokrića u hotelima tko tu kome laže. Naprimjer Hrvati bi htjeli posjetit Ameriku a vize su im odbijte dae da nemozemo doći u Ameriku jer Američka birokracija ima zadnju riječ. Hrvatska bi trebala isto tako uvest vozni režim pa da vidimo taj turizam koji Amerikanci uživaju po svijetu jer su im vrata sirom otvorena bez viza. Ja se nadam da će Trump to sve srediti da bu vuk sit i Ovca cijela. Vidjet ćemo kad Kinezi navale Amerikanci neće imat šanse do naseg Jadrana ha ha ha.

IS
istri
11:12 15.11.2016.

dajte brojke radi usporedbe: koliko turista obislo u 2016 veneziiu ili hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije