Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije službeni stav stranke

Hrg: HSS nije za ultimatum HDZ-u

13.09.2013., Zagreb - U sjedistu stranke danas je odrzana konferencija za medije HDZ-a i koalicijaskih partnera. Na konferenciji su govorili predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, predsjednik HSS-a Branko Hrg, predsjednica HSP-a dr. Ante Starcevic Ruza Tom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.01.2016.
u 18:53

I kandidat za predsjednika HSS-a, aktualni predsjednik zagrebačkog HSS-a Nenad Matić izjavio je kako to nije stajalište HSS-a već "pojedinca kojemu nije u interesu HSS, jer takav stav šteti poziciji HSS-a u Domoljubnoj koaliciji"

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Branko Hrg demantirao je medijske napise da će HSS uputiti ultimatum HDZ-u da im do 10. veljače mora omogućiti još dva saborska mandata, što ih slijedi prema koalicijskom sporazumu, ili će istupiti iz Domoljubne koalicije.

Na upit Hine, Hrg o tome više ništa nije htio reći već je samo preko glasnogovornice poručio da takve špekulacije nisu službeni stav stranke.

I kandidat za predsjednika HSS-a, aktualni predsjednik zagrebačkog HSS-a Nenad Matić izjavio je kako to nije stajalište HSS-a već "pojedinca kojemu nije u interesu HSS, jer takav stav šteti poziciji HSS-a u Domoljubnoj koaliciji".

Osvrnuo se i na medijske napise da su u HSS-u nezadovoljni što je član Domoljubne koalicije predsjednik HSP AS Ivan Tepeš, kao jedini od koalicijskih partnera HDZ-a dobio dužnosničku funkciju tj. mjesto potpredsjednika Hrvatskog sabora, i jer je sudjelovao na prosvjednom skupu u znak potpore televiziji Z1, na kojem su se čuli i ustaški uzvici "Za dom spremni". 

– Ja vodim brigu o HSS-u i ne zanima me što se događa u tuđem dvorištu. Ovakve izjave štete Domoljubnoj koaliciji i novoj Vladi i ne podržavam takve izjave – istaknuo je Matić.     

Hrg je prethodno najavio da će HSS dobiti još dva mandata u Hrvatskom saboru kako bi s tri zastupnika mogao formirati klub zastupnika, te da očekuje i od sedam do deset mjesta u izvršnim funkcijama vlasti, a za mogućnost da bude jedan od potpredsjednika Vlade govorio  je kako još ništa nije dogovoreno.

>> HSS: Još dva mandata ili raskid 

Komentara 11

Avatar abakus
abakus
19:26 29.01.2016.

Ima li nade da sada dobijemo i ispriku gđe. Ive Puljić Šego koja je u svome današnjem članku tvrdila da je HSS dao ultimatum HDZ-u, a za što sam odmah rekao da su izmišljotine... koje piše po svom već ustaljenom obrascu plasiranja dezinformacija iz "neimenovanih izvora"...? Večernji, odgovarate li za svoje novinare i jeste li ih upoznali s novinarskim etičkim kodom? Zar su laži odgovoran novinarski rad? Zar je stvaranje smutnje ono čime smatrate da bi se vaše novine trebale baviti?

Avatar delminium
delminium
19:29 29.01.2016.

Prije je Hrg to izjavio nego je onaj izmisljeni tekst dosao na naslovnicu.

Avatar Titanov sin
Titanov sin
20:52 29.01.2016.

Ne znam da li u lijepoj našoj ima jednog novinara koji sebe može pogledati u ogledalo!!! Samopoštovanje je njima strana riječ, otrov propale ideologije razorio je njihov mozak, sada žele cijeli narod inficirati ali neće ići, Hrvati se uvijek ujedine kad je domovina u opasnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije