Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.04.2015. u 12:00

Ne pojavi li se Milanović na Pantovčaku, pokazat će da i dalje vodi politiku inaćenja od koje nitko nema koristi

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je sve šefove parlamentarnih stranaka na razgovore na Pantovčak. Preuzela je inicijativu i pokušava biti svojevrsni arbitar, posebice između šefova HDZ-a i SDP-a, kako bi se postigao konsenzus o ključnim pitanjima važnim za razvoj Hrvatske.

Predsjednica namjerava okupiti širok krug društveno-političkih faktora kako bi se što više ključnih ljudi uključilo u pokušaj postizanja konsenzusa. Već je u kampanji najavila, recimo to slikovito, da neće biti ni fikus ni barbika. Očekivano, šef HDZ-a Tomislav Karamarko odazvat će se pozivu. No šef SDP-a Zoran Milanović, zasad neslužbeno, najavljuje da na Pantovčak ne dolazi. Uvrijeđen je jer ga je predsjednica pozvala kao šefa SDP-a, a ne kao premijera.

Kako se daje iščitati iz novinskih tekstova, Milanović komplicira i cjepidlači da predsjednica šefove stranaka može sazivati samo u situaciji nakon izbora kada određuje mandatara. Zaboravlja da je i bivši predsjednik Ivo Josipović u ožujku 2011. zbog Facebook prosvjeda i gospodarske situacije također pozvao šefove stranaka i da je tadašnja premijerka Jadranka Kosor na konzultacije došla kao predsjednica HDZ-a, poručuju iz Ureda predsjednice. Poziv čelnicima stranaka upućen je pismom, ni od koga nije stigla odbijenica, pa ni od Milanovića. Barem zasad.

Premijera je na razgovor na Pantovčak K. Grabar-Kitarović pozvala još na početku svog mandata, no to je odbio. On je pak predsjednicu pozvao na bilo koju sjednicu Vlade, nakon što je ona još u kampanji prijetila sazivanjem sjednice na temu gospodarstva. Kolinda Grabar-Kitarović u otvorenom je pismu pak zatražila da Milanović sazove sjednicu uz obrazloženje zašto to traži.

On joj je na to poručio neka na Vladu dođe s točnim financijskim planom – kome se što uzima, a kome daje. Potom je uslijedio njen zahtjev da podnese ostavku... Ne pojavi li se Milanović na Pantovčaku, pokazat će da i dalje vodi politiku inaćenja od koje nitko nema koristi. Da će se ovo natezanje nastaviti, svjedoči i činjenica da će premijeru uskoro stići ponovljeni zahtjev predsjednice za zajedničku sjednicu Vlade.

>>Predsjednica zove šefa HDZ-a i SDP-a na sastanak: Karamarko će se odazvati Milanović vjerojatno neće

>>Grabar-Kitarović i Milanović razgovarali o modernizaciji Oružanih snaga

Komentara 37

DU
Deleted user
12:39 11.04.2015.

Sjetimo se kako je počelo, samousporedbama Milanovića s Tony Blairom. Pri kraju mandata, više Tony Brainparking (mozak na pašu) nego Tony Blair. Morate i njega shvatiti odnosno nema izbornika koji je pametan i mudruje u medijima nakon 3 izgubljene utakmice jer i on sam u dubini duše zna da je uprskao. Tako i Milanovićev ego ranjen jer tri godine pojeli afrički skakavci, svi gospodarski pokazatelji države u crvenom - i što mu preostaje nego naduriti se. To je takav ego, velik kao ona silueta el toro kraj španjolskih cesta odnosno nema tu drugog kraja nego ga jednom vjetar prelomi i ode cijela limena konstrukcija u okolno šipražje. Tamo će skončati i Milanović, kad ga i esdipi naposljetku "otpili"...

ST
stefj
12:19 11.04.2015.

Milanović sigurno neće doći, a pitanje je i smisla. Ova vlada, tj. sam SDP sigurno nema viziju kako izaći iz krize, a niti nema kvalitetne analize zašto smo u krizi. Također, do kraja mandata sigurno se neće povući niti jedan koristan potez, već će se samo zaposliti koji uhljeb više ili donijeti zakon kojim se kupuje neka interesna skupina, a sve u cilju skupljanja glasova...

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
13:03 11.04.2015.

nekoliko mjeseci još i hrvatski komunizam ide na jakuševački otpad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije