Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ uzvraća:

Milanović nije uspio za 4 godine postići ono što je već učinio mandatar Orešković

Tomislav Karamarko
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/8
17.01.2016.
u 19:33

Milanović, ocjenjuje HDZ, u svijetu nije imao nikakav ugled

HDZ je, reagiravši na izjave tehničkog premijera Zorana Milanovića da mandatar Tihomir Orešković "neće odlučivati ni o čemu, niti će ga se išta pitati", istaknuo da je novi mandatar i prije nego je postao premijer otišao na sastanak sa stranim investitorima te ih uvjerio u ozbiljnost mjera koje namjerava poduzeti, a da to Milanoviću nije pošlo za rukom pune četiri godine. 

"Tehnički premijer, Zoran Milanović, posljednjih dana u nekoliko je navrata izjavio kako je Tihomir Orešković mandatar koji neće odlučivati ni o čemu, niti će ga se išta pitati. Tihomir Orešković odlučuje više i brže nego što je Milanović u stanju i shvatiti. Novi je mandatar i prije nego je postao premijer otišao na sastanak sa stranim investitorima te ih uvjerio u ozbiljnost mjera koje namjerava poduzeti, što Milanoviću nije pošlo za rukom pune četiri godine. Nažalost, u Kitzbuehelu je Orešković saznao i poražavajuće rezultate Milanovićeve četverogodišnje vladavine", navodi u priopćenju HDZ.

"Nadalje, Milanović te iste poslovne ljude, s kojima se sastao novi mandatar, sada pogrdno naziva gubernatorima, a kod istih tih 'gubernatora' u četiri godine zadužio je Hrvatsku za više od 100 milijardi kuna, a nas, našu djecu i unuke doveo u dužničko ropstvo iz kojeg nas sada mora izvlačiti nova Vlada mandatara Tihomira Oreškovića."

S druge strane, navodi se dalje u priopćenju, "kao pravi hrvatski gubernator, Milanović je Vladinim zrakoplovom letio radi privatnog zadovoljstva, sa svojim prijateljima tajkunima skijao je po mondenim skijalištima, njegovi prijatelji i članovi njegove partije državne rezidencije koristili su za privatna ljetovanja... a gubernatorske navike i život na visokoj nozi plaćali su porezni obveznici".

Milanović, ocjenjuje HDZ, u svijetu nije imao nikakav ugled.

 "U međunarodnim krugovima bio je tek slučajni prolaznik. Umjesto da on i njegovi ministri odlaze u svijet, dovode investitore, poboljšavaju kreditni rejting i potiču ulaganja, u svijet je iz Hrvatske otišlo preko 100.000 mladih i obrazovanih ljudi u potrazi za boljim životom", stoji na kraju priopćenja koje je potpisao glasnogovornik Hrvatske demokratske zajednice Ivan Jabuka.

>>'Mandatar ne samo da neće odlučivati nego postoji opasnost da ga se neće ni pitati'

Komentara 172

Avatar Idler 3
Idler 3
19:41 17.01.2016.

Nadam se kak bude vrlo skoro prestalo čak i spominjanje Lepog Caneta i njegve partije. Vrijeme je (konačno) za budućnost i neke konkretne poteze, projekte...

LJ
LJU39
20:46 17.01.2016.

milanovic i drugovi su unistili hrvatsku...a ocito hrvatski grdjani nisu nista naucili od politike pa im ni strucan covjek neodgovara....zalosno..trazite sebi mesica i partiju nazad il se vec jednom pocnite ucit odgovornosti a ne politicenja kao milanovic....poz

PP
pravedna.penzicka
20:33 17.01.2016.

Ovaj "regijon" bi drugačije blejao da Hrvatska nije izvan regiona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije