Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRO DEMOSKOP

HDZ povećao prednost, Karamarko i Milanović najnegativniji političari

Tomislav Karamarko
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
05.03.2015.
u 14:53

Najpozitivniji političar je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

Istraživanje CRO Demoskop provedeno od 2. do 4. ožujka pokazuje nastavak trenda visoke prednosti HDZ-a i desne koalicije u odnosu na glavnog takmaca SDP i lijevu koaliciju. Živi zid nalazi se na trećem mjestu, a četvrti je ORaH.

Istraživanje Promocije plus provedeno je na reprezentativnom uzorku od 1300 ispitanika CATI metodom, telefonski. Uzorak je stratificiran po županijama i veličini naselja, uz kontrolu socio-demografskih obilježja birača po spolu, dobi, obrazovanju i radnom statusu. Standardna pogreška uzorka je ±2,7%, uz razinu pouzdanosti od 95%.

HDZ je u odnosu na veljaču povećao prednost pred SDP-om. Rezultati istraživanja pokazali su da bi, da su izbori provedeni u prva tri dana ožujka, HDZ dobio 31,1 posto glasova, a SDP 24,7 posto. Živi zid na trećem je mjestu s izborom od 7,5 posto, a ORaH na četvrtom mjestu s izborom od 7 posto.

Što se preferencija koalicija tiče, HDZ-HSS-HSP AS-HSLS-HRAST-BUZ-HDS-ZDS bilježi izbor od 33,7 posto, a SDP-ova koalicija od 27,8 posto. Treća je stranačka lista Živog zida s izborom od 7,2 posto, a četvrta je lista ORaH-a s izborom od 6,9 posto.

Najpozitivniji političar je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a najnegativniji su šef HDZ-a Tomislav Karamarko i premijer Zoran Milanović.

>> HDZ i dalje prvi, potpora Vladi porasla 7 posto

>> Povratak u život vlade Zorana Milanovića

Komentara 86

Avatar KAPELSKI
KAPELSKI
15:22 05.03.2015.

Dali više itko spominje josipovića? Sorry. Izuzev možda u Užicama ili Gornjem Milanovcu.

Avatar KAPELSKI
KAPELSKI
15:14 05.03.2015.

Oj milanče džonobraznog lica nećeš dugo ti van Remetinca!

PI
pixiee
15:03 05.03.2015.

Bravo HDZ! SDPovcima se bliži kraj, napokon!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije