Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stranačka preslagivanja

HDSSB je u silaznoj putanji pa Glavaš želi za šefa mladog Vulina

17.05.2014., Osijek - U prostorijama HDSSB-a organizirana konferencja za medije povodom policijske istrage nad zupanom Vladimirom Sisljagicem.  Dragan Vulin.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
13.09.2014.
u 12:30


Sadašnji članovi Predsjedništva neće se kandidirati za te funkcije

HDSSB se sprema za velike promjene. To ne znači da Branimir Glavaš, koji odslužuje kaznu za ratni zločin u Mostaru, i dalje neće vući sve konce, ali ta slavonska regionalna stranka 8. listopada na izbornom saboru dobit će sasvim novo vodstvo.

Mijenja se cijelo vodstvo

Danas HDSSB ima Glavni odbor stranke na kojem će se dogovoriti izborna pravila unutarstranačkih izbora, a potporu Branimira Glavaša i dobrog dijela stranke za predsjedničku kandidaturu ima Dragan Vulin, dožupan Osječko-baranjske županije. Nije isključeno da će biti još kandidata za predsjedničku funkciju, s koje odlazi Vladimir Šišljagić, ali zasad se čini da je Vulin glavni favorit. Budući da HDSSB, koji je u svojevrsnom silaznom trendu, želi pomladiti stranku i unijeti svježu krv, Vulin se ne čini lošim izborom. On je '86. godište, nije bio član HDZ-a kao većina HDSSB-ovaca, nije opterećen političkom prošlošću i visokoobrazovan je. Ima zvanje magistra inženjera elektrotehnike, znanstveni je novak na Elektrotehničkom fakultetu Osijek, a zanimljivo je da mu je prosjek ocjena na fakultetu bio 5,00. Vulin jučer nije htio ništa komentirati, tek je rekao da će nakon Glavnog odbora biti novinska konferencija na kojoj će se iznijeti informacije o eventualnim kandidaturama.

Osim novog predsjednika, stranka će na izbornom saboru birati i novo predsjedništvo i Glavni odbor. Promijenit će se cjelokupno vodstvo HDSSB-a jer se sadašnji članovi Predsjedništva neće ponovno kandidirati za te funkcije. Izvori iz stranke kažu da će se za Drmića, Bubala, Šišljagića, Burića, pa i samog Glavaša, koji je nakon zatvora najavio da se vraća u politiku, ali ne na predsjedničku poziciju u HDSSB-u, naći mjesto u stranačkim tijelima. Opredjeljenje HDSSB-a za nadolazeće vrijeme, kaže naš izvor, jest to da stranka bude regionalna, ali s nacionalnim predznakom, što znači da je vrijeme da HDSSB prestane biti oporbena stranka te preuzme odgovornost i participira u izvršnoj vlasti. Od osnutka HDSSB-a, nakon što se Branimir Glavaš 2005. godine razišao s Ivo Sanaderom, ta je stranka u oporbenim klupama. Budući da sada iz HDSSB-a poručuju kako je vrijeme da uđu u Vladu, moglo bi se zaključiti da nisu daleko od savezništva s HDZ-om jer u Savezu za Hrvatsku teško da mogu dobiti takvu priliku. HDZ im otvoreno nudi suradnju, ali osobni animoziteti između Glavaša i Tomislava Karamarka bili su preduboki jer ga Glavaš smatra odgovornim za svoj progon.

Podrška Kujundžiću

Što će biti sa Savezom za Hrvatsku u kojem je HDSSB najjača karika, još je neizvjesno s obzirom na to da HDZ pregovara s Hrastom i vrlo je vjerojatno da će postići savezništvo. Još se ne zna ni hoće li Savez kandidirati Kujundžića za predsjednika.

>>Generacija koja će zamijeniti Milanovića, Vesnu Pusić, Karamarka...

>>Šišljagić odlazi, novi šef HDSSB-a Vulin?

Komentara 5

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
16:15 13.09.2014.

HDSSB je stranaka koja gradi svoju poziciju na antagonizmu prema HDZ-u, išli bi i sa komunistima i sa svakim samo protiv HDZ-a i kao takvi su remetilački faktor jer stvaraju razdor na desnici umjesto da ju ujedinjuju protiv protuhrvatskih snaga, a sve zbog partikularnih interesa i osvetoljubivosti jednog čovjeka koji je proglašen krivim na sudu! Vrhovni sud sigurno nije moguće potkupiti niti na njega utjecati,a on je donio odluku i to je za svakog čovjeka u Hrvatskoj nesporna činjenica! Time što su u Vukovaru pokušali prisiliti HDZ na koaliciju s SDP-om i SDSS-om, nakon što se je cijeli narod mobilizirao za izbore, su pokazali svoje pravo lice!

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
13:41 13.09.2014.

Sasvim je sigurno da je Karamarko bio na čelu službe koja je svojedobno prikupljala dokaze protiv Glavaša. I jasno je da je Glavaš izgleda u neprilikama u kojima živi ljubomoran na plejbojske uspjehe Šišljagića koje je on ostvario kod mlade glumice. Ako je Glavaš taj koji kontrolira stranku, nema onda niti zbog ovih razloga Šišljagića više na čelu niti suradnje s Karamarkom. Ako međutim HDSSB odbaci od sebe Glavaša, tada će Šišljagić ostati na čelu stranke i koalirati s HDZ-om.

CI
cinbenik
12:45 13.09.2014.

Koalicija u Vukovaru je poceetak kraja HDSSBa.........Nisu smjeli ucestovati sa HDZeom i dati im podrzku za vlast,pogotovo sto je Sabo proso isto kao i Glavas u sukobu sa HDZeom......Branitelji su jedan i drugi,a obadva su zavrsila na sudovima zbog HDZe smicalica.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije