Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavili mobilizaciju

HDSSB izlazi iz Saveza za Hrvatsku

Branimir Glavaš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
07.02.2015.
u 14:22

Bili smo dio toga iz pragmatičnih razloga, ali parlamentarni su izbori nešto drugo, na njih idemo sami, ističe Vulin

HDSSB napušta Savez za Hrvatsku. Odluka je to Predsjedništva stranke, na čijoj je sjednici jučer sjedio i Branimir Glavaš koji se protekle nedjelje vratio u Osijek.

– Savez je svoju svrhu i smisao imao na europarlamentarnim i predsjedničkim izborima, kada je Hrvatska jedna izborna jedinica. Bili smo dio toga iz pragmatičnih razloga, no parlamentarni izbori sa deset izbornih jedinica plus jedna za dijasporu su nešto drugo i na te izbore izlazimo samostalno – izvijestio je čelnik stranke Dragan Vulin. Najavio je “opću mobilizaciju članstva”, a uvjeren je da se bez njih neće moći sastaviti buduća Vlada.

– O eventualnim suradnjama poslije izbora još je prerano govoriti – dodao je. Dotaknuli su se i izbornog zakona.

– Nikako nam se ne sviđa prijedlog o samo jednom preferencijalnom glasu i pragu liste od deset posto, kao ni prijedlog da DIP odbije liste koje nemaju 40 posto žena jer to smatramo protuustavnim – poručio je saborski zastupnik Josip Salapić. Birači bi, predlažu oni, trebali moći dati tri preferencijalna glasa.

– A to bi se primjenjivalo ako kandidat dobije najmanje pet posto glasova svoje liste – zaključio je Salapić.

>> HDSSB se obrušio na SDSS i Pupovca zbog selotejpa

Komentara 18

JO
jozomali
16:37 07.02.2015.

hdssb će u koaliciju s hdzejom....hehehe....to bi volio vidjeti....a ovi su im bajbukirali idola.....hehehe.....sve se vraća sve se plaća.....pa i udio u vl.as.ti

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
15:02 07.02.2015.

Ako Brane opet ne pobigne,,,bice 0,0002

DU
Deleted user
22:47 07.02.2015.

I ulaze u savez za osobni probitak i korist.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije