Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o braniteljima

HAZU: Potrebni su nam staloženost i razum

Zvonko Kusić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
30.05.2015.
u 08:00

Obveza je svakog društva da se prema braniteljima i stradalnicima odnosi s poštovanjem, kažu u HAZU

Nakon što smo pitali predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Zvonka Kusića što bi s obzirom na događanja na Markovu trgu odgovorni u društvu i politici trebali poduzeti da tenzije splasnu i da se riješi problem, dobili smo sljedeći pisani odgovor iz predsjednikova kabineta: "HAZU izražava žaljenje zbog događanja na Trgu svetog Marka u Zagrebu i poziva na rješavanje otvorenih pitanja u demokratskom i tolerantnom ozračju. Hrvatski branitelji najzaslužniji su za samostalnu hrvatsku državu i obveza je svakog društva da se prema njima i svim stradalnicima Domovinskog rata odnosi s dužnim poštovanjem. U teškim vremenima potrebni su nam nacionalno jedinstvo, razum, staloženost i poštovanje temeljnih Ustavom zajamčenih vrednota, a ne dodatne podjele kojima se u društvo unose malodušnost i pesimizam i kojima se Hrvatska koči na putu prema društvenom i gospodarskom napretku".

>>Branitelji se vratili u Savsku, Klemm: Tko je dozvolio da hrvatske branitelje napadne hrvatska policija?

>>Milanović: Nitko neće ucjenjivati ne samo mene nego nijednog premijera Hrvatske

Komentara 9

BU
Bulaba
10:28 30.05.2015.

Trojanski rat je počeo zbog lijepe Helene, hrvatski rat počinje zbog lijepog Predraga Matića. Brate, što to ima toliko seksi u tom lažnom dragovoljcu, lažnom invalidu, lažnom PTSP-ovcu, lažnom uništavaču tenkova, nikad mi neće biti jasno.

Avatar comparator
comparator
10:31 30.05.2015.

Poštovani Akademiče Zvonko Kusić ! Ma samo da ste to rekli bar prije dvadesetak godina pa branitelji stopostotni invalidi nebi danas pred svojom djecom i unucima trebali tražiti milost od ove vlade !

TT
tomoice_tomice
10:10 30.05.2015.

HAZU? Gerijatrijski odjel koji se srami svog imena i povijesti nastanka? "Znanstvenici" sponzoruše. Prodali bi i svoju zgradu, kad bi samo mogli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije