Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvoje Hribar:

'HAVC je prevaren, ratni zločinci su ubačeni naknadno, novac će biti vraćen i film izmijenjen'

Hrvoje Hribar
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
11.03.2016.
u 13:45

Hribar je najavio da će se poduzeti tri koraka – tražiti da se vrati novac, da se film izmijeni i da se sve to napravi u partnerstvu s danskim institucijama.

Nakon što je dokumentarni film ''15 minuta – masakr u Dvoru'' danskih autora Georga Larsena i Kaspera Vedesmanda i u produkciji zagrebačkog Nukleus filma i danskih partnera povučen, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) Hrvoje Hribar poručio je na konferenciji za novinare da je HAVC prevaren i obmanut.

Podsjetimo, HAVC je financirao film s 250.000 kuna, a film je prikazan u programu Sarajevo Film Festivala, potom emitiran i na RTS-u te na nizu televizijskih kanala u Danskoj. Nakon što je hrvatski branitelj Ivica Pandža Orkan u kolovozu prošle godine podnio kaznenu prijavu, zaustavljena je distribucija filma koji je vraćen na doradu – za hrvatsko tržište.

Hribar je rekao da oni nisu imali kontrolu nad scenarijem i da su ratni zločinci ubačeni naknadno te da oni to nisu znali. Dodao je da on nema zapovjednu odgovornost jer on ne odlučuje koji će se filmovi financirati, već to ide preko vijeća.

Hribar je najavio da će se poduzeti 3 koraka – tražiti da se vrati novac, da se film izmijeni i da se sve to napravi u partnerstvu s danskim institucijama.

Dario Vince iz Udruga nezavisnih TV producenata ocijenio je da je nedopustivo da se na odjavnoj špici objavljuju imena Mile Novakovića i Save Štrbca. – To se ne smije događati – rekao je Vince.

Zrinko Ogresta rekao je da je sustav bio takav da se pogreške događaju. – Razumijem zašto je došlo do cijele pobune, i ja bih se jednako osjećao da sam branitelj – rekao je Ogresta i dodao da sustav ima pogrešaka i da se radi na tome da se takve situacije više ne ponove.

Branko Schmidt rekao je da sustav ima pogrešaka, ali da funkcionira i samo ga treba nadograđivati. – Nikome nije bilo ni na kraj pameti provocirati branitelje, pogreške se događaju – rekao je Schmidt.

>> Povukli film jer za zločin u Dvoru tereti HV

Komentara 48

ĆA
ćaćaća
13:53 11.03.2016.

velikosrpske sluge iz hrvatske i dalje rade na izjednačavanju krivnje za domovinski obrambeni rat s agresorom srbijom i to s našim novcima...stvarno treba javno obznaniti domaće izdajnike ..

Avatar Panonicus
Panonicus
13:59 11.03.2016.

Hribar pokušava oprati veleizdajnički čin. Uzalud.

ST
Stormbringer
13:56 11.03.2016.

Zatko tjeraj tu bagru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije