Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar prometa

Hajdaš Dončić o istrazi o gradnji Gaženice: Svi sve znaju i nitko ne zna ništa

hajdaš
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
05.02.2015.
u 14:32

Hajdaš Dončić je istaknuo i da se Gaženica mogla raditi transparentnije

Zadarska luka Gaženica baš kao i pred prošle lokalne izbore opet je predmet političkog obračuna. Ovaj put zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta i ministar Siniša Hajdaš Dončić sukobili su se oko prijevoza otočana na Poluotok i u novu industrijsku luku Gaženica, a koji bi trebao započeti koncem ožujka. U tom političkom obračunu Kalmeta je prozvao Vladu RH za loš odnos prema Zadru, a Hajdaš Dončić je pak spominjao Sanadera, netransparentnu gradnju Gaženice projekta vrijednog preko milijardu kuna.

Prvo je s tom temom Kalmeta jučer otvorio kolegij, tvrdeći da Vlada u uvodi s otoka Preka i zadarskog Poluotoka samo dvije brodske linije ujutro i dvije poslijepodne.

- Čujem da dolazi i ministar, to se nas ne tiče, al dobro neka se zna naš stav. Gaženica se pretvorila u šlamperaj ove Vlade. Pola trajekata dnevno treba dolaziti na Poluotok, a jedino ne smije biti šlepera i kamiona na Poluotoku - rekao je Kalmeta i kazao kako je sadašnje stanje u Gaženici takvo da projekt nije gotov i da nema novih zapošljavanja.

- Putnici su nezadovoljni i još bi trebala biti brodska linija za Poluotok i Preko samo po dva puta ujutro i dva puta popodne i to je za nas potpuno neprihvatljivo - zaključio je Kalmeta. Hajdaš Dončić u podne i pol bio je u Zadru i rekao kako ne voli politički ping pong iz vremena Ive Sanadera, te da je istina drugačija.

- Preko milijardu kuna državnog novca je uloženo da u Gaženici bude i trajektni promet. Sve brodske linije ostaju na Poluotoku i nije točno da sele u Gaženicu. Raspisat će se brodske linije i to za sedam ili osam linija za Poluotok, a isto toliko trajektnih linija ide u Gaženicu. Mi imamo milijun eura za subvencije. Kalmeta je bio par puta u ministarstvu i jedno priča u ministarstvu, a jedno prema novinarima. Čemu Gaženica ako ostane trajekt na Poluotoku, s uostalom Kalmeta je bio prvi zagovornik preseljenja u Gaženicu trajektnog prometa - zaključio je Hajdaš Dončić i na upit da obrazloži što je mislio kada je rekao da je Gaženicu trebalo raditi transparentnije, rekao: - Imamo nekog drugog da proučava transparentnost. Znamo svi sve i nitko ne zna ništa.

>> Kalmeta: Gaženica se pretvorila u šlamperaj ove Vlade

Komentara 5

DU
Deleted user
14:54 05.02.2015.

Da nije partijski ministar delal bi u Komunalcu... ili na baušteli. Kak i drugi...

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
14:57 05.02.2015.

...što je rekla gospođa...

DU
Deleted user
17:49 05.02.2015.

S kojeg deponija je Zoki doveo ovog ministra? I nakon 3 godine nerada još su im uvijek krivi ono drugi. Da li se itko sjeća uspješno provedenog projekta ovog ministra?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije