Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posredno kroz mmf

Grčka odbila vratiti i 2,3 milijuna eura Hrvatskoj!

Yanis Varoufakis
Foto: Reuters/PIXSELL
01.07.2015.
u 22:24

Grčka je puno bogatija od većine ostalih 187 članica MMF-a

Nevraćanjem dospjelog duga MMF-u u visini od 1,54 milijarde eura, Grčka je danas odbila vratiti dug praktično svim zemljama svijeta (točnije, 188), među ostalim, i Hrvatskoj, koja sa 0,15 posto udjela u MMF-u posredno može izračunati da joj je Grčka jučer odbila vratiti 2,3 milijuna eura.

Hrvatska nije nikad sudjelovala u grčkom programu pomoći izravno, kao što su sudjelovale države članice eurozone, ali jest sudjelovala posredno kao članica MMF-a i danas je grčka vlada odbila vratiti dospjelu ratu te pomoći, postavši prva država EU i prva razvijena država svijeta koja ne vraća dugove MMF-u.

Grčka je puno bogatija od većine ostalih 187 članica MMF-a, ali sada se našla u neugodnoj situaciji da svima njima odbija vratiti novac.

>> Tsipras: Na referendumu glasujte protiv! Tusk: Europa želi pomoći Grčkoj

>> Grčka nakon ponoći ušla u bankrot i postala prva razvijena zemlja bez novca za vraćanje duga MMF-u

Ključne riječi

Komentara 22

NE
Neo001
23:13 01.07.2015.

Za Grke je sada puno i 2,3 milijuna EURA. Na žalost uskoro to čeka i nas jer ova kukulele peronospora je napravila dug od 18,4 MILIJARDE Eura. A ZA ŠTO ? Samo za lebarenje partijske stoke na državnim jaslama

MA
marsovac
23:01 01.07.2015.

ha,ha,ha,........to su posla sa grckom. Sad ce ovi srbi i komunisti koji kod nas u forumu gostuju pisati da to rado daju grckoj, ha,ha,ha,.....

Avatar Koncentriran
Koncentriran
23:25 01.07.2015.

A prije 2-3 sata kao da mi Grčkoj dugujemo!!! Tko je ovdje u pravu ili sam zbrko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije