Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKOMJERNI DEFICIT

Grčić: Rezovi neće zahvatiti plaće, mirovine i socijalna davanja

Branko Grčić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
11.04.2014.
u 17:48

Samo će se 6% smanjiti direktorske plaće, rekao je Grčić

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić i HDZ-ova saborska zastupnica i bivša ministrica financija Martina Dalić u emisiji HTV-a Hrvatska uživo govorili su o gospodarstvu Hrvatske, prenosi HRT. Grčić je rekao da rezovi koji će biti provedeni zbog procedure prekomjernog deficita neće zahvatiti plaće i mirovine, a najavio je i da neće doći do povećanja cijena goriva.

– MMF je bio u RH 15 dana i utvrdili su da je RH ušla u proceduru prekomjernog deficita. U toj proceduri će 2,3% BDP-a biti srezano u javnoj potrošnji. Stoga je došlo do promjene prognoze. Pola od 1,3 milijarde kuna treba namaknuti na rashodovnoj strani, a pola na prihodovnoj. Rezovi neće zahvatiti plaće, mirovine i socijalna davanja. Samo će se 6% smanjiti direktorske plaće – rekao je Grčić.

Dalić je bila kritična prema mjerama Vlade.

– Mjere koje su već provedene i koje je najavio Grčić temeljene su na povećanju poreza, a na rashodovnoj strani na jednokratnom smanjenju. Bez gospodarskog rasta neće se povećati proračun. Stalno odgađamo temeljite reforme – rekla je Dalić.

>> Linićev plan: Nove trošarine na mobitele, veće na gorivo, porez na drugi dohodak...

Komentara 13

IB
Ivan Basar
18:51 11.04.2014.

Grčić: Rezovi neće zahvatiti plaće, mirovine i socijalna davanja. Grčić, o ćemu ti tu uopće pričaš. Grčić, o ćemu Vlada tu uopće priča. Grčić, o kakovoj privredi, o kakovoj privrednoj situaciji si ti, ste vi, Vlada, izgubili samo jednu riječ.ječ. Ljudi o ćemu se uopće ovdje, u ovoj našoj zemlji, u ovoj jadnoj, besposlenoj zemlji, o čemu vi pričate. Pa vi ste pioniri u ovome našemu društvu. To nije sramota, to je tragedija. Grčiću, da li ste svjesni toga, jeste ali ne priznajete, da nas je 'lex Perković' privredno paraliziral. Investicije jedne najuspješnije europske industrije u našem susjedstvu, ne u Hrvatskoj. Automobilska industrija, ne prodaja, već proizvodna industrija, u susjedstvu da, u Hrvatskoj ne. Da li ste svjesni toga da nas nema. Nas nema. 'Ma šta češ ti meni'. To nećemo nikada zaboraviti. Te gluposti nas koštaju jesti. To je realitet. Koje smo teme imali prošle godine. Koje smo teme imali prje mjesec dana. Koje teme imamo danas. probajte se sjetiti.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
17:56 11.04.2014.

Grčić k'o grčki ministar.

CA
campa
19:24 11.04.2014.

Hoće li nam konačno netko iz vlade objasniti za koji resor je zadužen Grčić i što on uistinu radi?Jasno je da Linić vodi sve ostale resore od gospodarstva i financija te je nezamjenjiv.Ostali ne rade ništa ali obožavaju djelo i lik premjera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije