Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uključivanje zajednice

Gradskom muzeju Vukovar značajna EMYA nagrada

Gradski muzej Vukovar
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/3
10.04.2016.
u 12:30

Ravnateljici Gradskom muzeja Vukovar Ruži Marić nagradu je dodijelio predsjednik ICOM-a Hans Martin Hinz. Iz vukovarskom muzeja ističu kako je nagrada Silletto druga po važnosti nagrada u izboru EMYA Europskog muzej.

Na svečanosti održanoj u San Sebastianu (Španjolska) Gradski muzej Vukovar proglašen je dobitnikom Europske nagrade Silletto 2016. za uspješno uključivanje zajednice u svoj rad.  

Ravnateljici Gradskom muzeja Vukovar Ruži Marić nagradu je dodijelio predsjednik ICOM-a Hans Martin Hinz. Iz vukovarskom muzeja ističu kako je nagrada Silletto druga po važnosti nagrada u izboru EMYA Europskog muzej.

Nagrada EMYA (European Museum oft he Year Award)– Nagrada europski muzej godine, dodjeljuje se od 1977. Muzeji i galerije s novim postavom (ne starijim od tri godine) mogu aplicirati na ovu prestižnu nagradu. Ove godine Gradski muzej Vukovar ušao je u uži krug ukupno 49 nominiranih muzeja iz 24 europske zemlje. Za Europski muzej 2016. godine proglašen je muzej Polin u Warsawi (Poljska). Uz glavnu nagradu i nagradu Silletto dodijeljene su i Muzejska nagrada Vijeća Europe za posebna postignuća u promociji europske kulturne baštine. 

Nagrada Kenneth Hudson koja je nazvana po osnivaču EMYA-e a dodjeljuje se muzeju/osobi/projektu/skupini za neobično, odvažno ili kontroverzno dostignuće te Posebne nagrade koje se dodjeljuju muzejima  koji su razvili nov i inovativan aspekt uključujući svoju publiku, a koji drugim muzejima može služiti kao inspiracija

>> Vukovar i Zagreb gradovi prijatelji: Povelju o prijateljstvu potpisali Bandić i Penava

Komentara 1

AP
apoxiomen007
13:59 10.04.2016.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije