Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica RH

Poruka Grabar-Kitarović Hollandeu: Najoštrije osuđujemo sumanuti teroristički zločin

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
14.11.2015.
u 16:47

- Republika Hrvatska i ja osobno najoštrije osuđujemo sumanuti teroristički zločin u Parizu i u ovim trenutcima nacionalne žalosti izražavamo iskrenu sućut i solidarnost obiteljima stradalih i cijelom francuskom narodu- navodi Kolinda Grabar-Kitarović u poruci.

Povodom terorističkih napada u Parizu, u kojima je život izgubilo više od 120 ljudi,  predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je poruku sućuti i  solidarnosti predsjedniku Francuske Republike Nj.E. Françoisu Hollandeu i francuskom  narodu te upalila svijeću, položila cvijeće i upisala se u knjigu žalosti u francuskom  veleposlanstvu u Zagrebu, priopćio je Ured predsjednice.

Poruku sućuti Predsjednice Republike prenose u cijelosti:

„Duboko me je potresla vijest o terorističkim napadima koji su se dogodili u Parizu i stradanju velikog broja ljudi. Molim Vas primite, u ime državljana Republike Hrvatske i u moje osobno ime, izraze najdublje sućuti. 

Republika Hrvatska i ja osobno najoštrije osuđujemo sumanuti teroristički zločin u Parizu i u ovim trenutcima nacionalne žalosti izražavamo iskrenu sućut i solidarnost obiteljima stradalih i cijelom francuskom narodu.

Ovaj čin ne smije nas pokolebati u izgradnji boljeg svijeta, utemeljenog na čvrstim demokratskim vrijednostima kao niti uzdrmati našu predanost jačanju uvažavanja svih različitosti, ali nas mora i učvrstiti‎ u snažnijoj suradnji u borbi protiv onih koji takav svijet ne prihvaćaju.

Vrijednosti islama iskonski su miroljubive i potiču uvažavanje drugih i drugačijih. Teroristički čini poput pariških kose se s time i na njih se ne smije odraziti uskogrudnošću ili nesnošljivošću, što je i krajnji cilj terorista.

Izvolite primiti, gospodine Predsjedniče, izraze mojeg osobitog poštovanja.“  

>> Teroristi iz Pariza su imali francuske, egipatske i sirijske putovnice. Je li muškarac iz Crne Gore povezan s napadima?

>> Predsjednica poslala poruku suosjećanja: Hrvatska stoji uz narod Francuske

Komentara 36

RI
Rizlman
17:03 14.11.2015.

Sad treba pitati MIlanovića i ostale ljevičare koji su tvrdili "nema veze da uđe 5 milijuna muslimana, ima 500 milijuna Europljana, to nije ni 1%, to ne može ugroziti sigurnost Europe" i slično, zašto se sad ne drže svoje premise i ne kažu "nema veze što je stradalo 120 ili 150 Francuza, njjih ima preko 60 milijuna, to nije ništa". To je ta ljevičarska logika. Šuti dok te se jedne strane ograđuju žicom a s druge ti utrpavaju potencijalne teroriste. I kažu "budi miran, sve je u redu, sve je pod kontrolom". Da, pod kontrolom, samo čijom?

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:56 14.11.2015.

Tko zna koliko je tih terorista prošlo i kroz Hrvatsku u zadnjih 2 mjeseca do njih, neka ih još zovu u večem broju, pa neka spuštaju zastave na pola koplja.

DM
dr_max
17:02 14.11.2015.

Da li je sad napokon došlo vrijeme za visoku i čvrstu ogradu ili se ovakve stvari moraju desiti kod nas doma? Hoćemo li morati čekati da nas ovi, akadrmici, doktori, inžinjeri napadnu u vlastitom domu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije