Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do kraja godine

Gotovo 294 tisuće građana moglo bi ostati bez prebivališta

Sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
05.11.2014.
u 20:01

Od kraja prosinca neće vrijediti one osobne iskaznice na kojima nema oznake kućnog broja

Gotovo 294 tisuće hrvatskih građana moglo bi do kraja godine izgubiti prebivalište, piše RTL.

Među njima 44157 osoba ima prijavljeno prebivalište na adresi s kućnim brojem 0 ili b.b., 121.976 ima osobne iskaznice čiji je rok važenja istekao dva tjedna prije stupanja na snagu Zakona o prebivalištu, a 119.382 osobe do sada uopće nisu zatražile izdavanje osobne iskaznice. Njima treba još dodati i 8338 osoba kojima je osobna iskaznica poništena prije 29. prosinca 2012. godine ili je evidentirana kao nevažeća.

Od kraja prosinca neće vrijediti one osobne iskaznice na kojima nema oznake kućnog broja.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

>>HDZ izmjene uvjetuje promjenama Ustava

>>'Metropolizacija Sabora': Zastupnika iz Zagreba u Saboru previše

Komentara 69

MA
Manolic
20:29 05.11.2014.

Samo oni sa Lasta autobusima mogu zadrzati osobne drugi ne po sadasnjim zakonima ove dvoglave partije!! U roku par dana zakon o prebivalistu obori se kod Ustavnog Suda Hrvatske jer diskriminira odredjene grupacije Hrvata!!

PO
podravec
20:24 05.11.2014.

9. 10.2014 podnesen je Ustavnom sudu zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o prebivalištu kojim se diskrimina velika skupina državljana koji su na radu u stranim ržavama i njhova djeca koja zabog školovanja, zaposljenja ili drugih objektivnih razloga ne mogu boravititi u Hrvatskoj dulje od 3 mjeseca u godini..... Istovremeno socijalni slučajevi, zatvorenici, azilanti, beskučnici,, najmoprimci, vojne osobe, osobe u starčkim domovima, osobe u programu stambenog zbrinjavanja..... mogu STEĆI i ZADRŽATI prebivalište.

DU
Deleted user
20:32 05.11.2014.

to je izmišljeno u sovjetskom savezu, a objeručke prihvaćeno u sfrj i nastavljeno u nekomunističkoj hrvatskoj: milicija prati svakog građanina u svakom pokretu i putovanju, čim se negdje mrdne mora se prijaviti miliciji i tako stalno, kao u velikom zatvoru.. u zapadnim zemljama prate se samo ljudi s kriminalnim dosjeom, a prijavljuju se samo oni kojima je sud to naredio zbog postupka. socjalna prava po prebivalištu rješava socijalna služba, ali to nema veze s policijom dok se kazneno ne prijavi neka prijevara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije