Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan nakon konstituirajuće sjednice

Plenković o ukidanju naknada zastupnika poznatih kao '6+6: Postoji rizik da bi to mogao rušiti Ustavni sud

plenković
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/9
15.10.2016.
u 16:37

"Doći će vrijeme kad ćemo govoriti i o ministrima"

Dan nakon konstituirajuće i burne sjednice Sabora mandatar Andrej Plenković, novinarima je pred središnjicom HDZ-a, gdje su se od jutra održavali sastanci, komentirao ukidanje naknada saborskih zastupnika poznatih kao "6+6".

"Postoji rizik da bi to mogao rušiti Ustavni sud, ali napravili smo jednu iznimku koja je logična. Da to nismo stavili ,neki zastupnici bi pali pod nejednaki pravni režim", kazao je Plenković.

Potpredsjednik Sabora Gordan Jandroković izjavio je, pak.  kako će doći vrijeme kada će govoriti i o ministrima, a danas će s predsjednikom Kluba HDZ-a Brankom Bačićem definirati saborske obveze, predsjednike i potpredsjednike odbora, ljude koji će govoriti uime Kluba.

Na upit je li mu Andrej Plenković rekao imena budućih ministara odgovorio je kako će "to ostaviti između njih".

"Doći će vrijeme kad ćemo govoriti i o ministrima", rekao je dodavši kako danas imaju konzultacije s kolegom Brankom Bačićem oko idućeg tjedna, oko saborskih obveza.

Razgovarat će se, kako je istaknuo, o definiranju predsjednika i potpredsjednika odbora te ljude koji će govoriti u ime kluba o predviđenim točkama.

"Ima dosta posla, napravili jesmo dosta, ali ima još puno stvari koje su ispred nas", rekao je Jandroković.

Važnim je ocijenio ustrojavanje posebnoga ministarstva za demografiju. To je jedna novost, jer strašno je loša slika u tom smislu za Hrvatsku, napomenuo je dodavši kako bez nove djece, bez ljudi koji će živjeti ovdje, svi napori koje činimo nemaju puno smisla.

"Utvrdili smo demografiju kao jedan od prioriteta i iz tog razloga je demografija dobila i svoje ministarstvo", rekao je dodavši kako postoji čitav niz mjera, ali da će o tome govoriti stručnjaci.

Središnji državni ured za šport trebao bi, kako je rekao, jače podupirati amaterski i sveučilišni šport.

Za šport smo htjeli poseban Središnji državni ured, s obzirom na važnost športa, ne samo vrhunskog, nego i školskog, sveučilišnog, amaterskog, naglasio je Jandroković dodavši kako HDZ smatra da šport treba jače podupirati iz državnih institucija.

Podsjetio je i kako su razgovarali s istaknutim ljudima iz športa te istaknuo kako se svi slažu da je ovo jako dobar način da se napravi važan pomak.

>> Ovo je pet zakonskih prijedloga koje su HDZ i Most uputili u proceduru, a odnose se na Mostova predizborna 'jamstva'

Komentara 11

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
17:47 15.10.2016.

Zaista, moglo bi pasti na ustavnom sudu zbog nejednakosti nekih zastupnika prema drugima? A što je sa trenutnim nejednakosti svih zastupnika prema svim ostalim građanima? Bagro jedna, mjenjajte ustav ako treba i izjednačite obaveze "narodnih tribuna" sa obavezama i pravima svih ostalih građana, pa tako i novčane naknade. Svakom zastupniku prosječna hrvatska plaća, nema besplatnog prijevoza, nema besplatnih stanova, nema gotovo besplatnog ručka u Saboru, nema 6+6, nema...

DU
Deleted user
17:31 15.10.2016.

zašto pravi radnici koji osiguravaju prihode nemaju ista prava bez posla jedni i drugi i naknada bi morala biti ista gdje je sad most-laži

DO
doktorica
17:15 15.10.2016.

Važnim je ocijenio ustrojavanje posebnoga ministarstva za demografiju......Još jedan bespotreban uhljeb na račun hrvatske sirotinje..Treba nam proizvodnja,ekonomska snaga,izvoz,a ne uhljebi da bi se popravila demografija!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije