Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobuna roditelja i učenika

Fakultet oduzeo igralište školi i napravio parkiralište

Osijek, škola
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/5
23.04.2015.
u 14:45

Fakultet, pak, planira izgraditi ograđeno urbano igralište za đake, tzv. kavez i uložit će 200.000 kuna

 Učenici OŠ Franje Krežme iz Osijeka neće se više igrati i imati nastavu na igralištu koje njihovu školu dijeli od Filozofskog fakulteta. Koristili su ga 50 godina, a sada ga je fakultet, koji je vlasnik, odlučio vratiti pod svoje okrilje i pretvoriti u parkiralište.

- Već sada je ulaz u školu zajednički kolni ulaz s fakultetskom kantinom pa kad djeca ujutro kroče u dvorište, moraju se mimoilaziti s dostavnim vozilima i automobilima sveučilišnih profesora – ogorčena je jedna majka.

Fakultet, pak, planira izgraditi ograđeno urbano igralište za đake, tzv. kavez i uložit će 200.000 kuna.

- Mi godinama nastavu tjelesnog odgoja imamo u dvorani njihove škole i plaćamo im za to 100 kuna po satu, dok su oni igralište na našem zemljištu koristili bez ikakve naknade – odgovara dekanica Loretana Farkaš.

Roditelji su za podne najavili prosvjed s djecom, ali na igralištu se, "na zamolbu ravnateljice", nisu pojavili.

- Razgovarali smo, objasnila sam im da fakultet želi napraviti urbano igralište, no kada su vidjeli kakva se mala parcela odvaja za to, bili su zbunjeni – priča ravnateljica Jadranka Jurić. Stava je kako je u središtu grada parkirnih mjesta na pretek pa da se moglo naći i drukčije rješenje. Obavijestila je o svemu i Grad Osijek, kao osnivača.

- Nismo bili obaviješteni, ali nismo ni morali jer vlasnik zemljišta fakultet. Možemo samo apelirati na njihovu dobru volju – kaže dogradonačelnik Vladimir Ham

>> Nakon urušavanja stropa, počela sanacija krova osnovne škole 

>> Učenici izišli iz učionice, a 10 minuta poslije urušio se strop!

Komentara 1

DU
Deleted user
18:23 23.04.2015.

To se zove budućnost - učenike u kaveze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije