Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA IMENA

Evo koje je kadrovske promjene Vlada napravila na zatvorenom dijelu sjednice

Vlada
Foto: Robert Anić/PIXSELL
30.03.2016.
u 11:48

Marina Pinjagić Telak imenovana je predstojnicom Državnog ureda za središnju javnu nabavu

Na zatvorenom dijelu današnje, 12. sjednice Vlada Republike Hrvatske dala je suglasnost zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava za postizanje prijateljskog rješenja spora. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda postupak postizanja rješenja spora je klasificirani podatak te je Prijedlog za davanje suglasnosti označen stupnjem tajnosti "ograničeno" i nije ga moguće objaviti.

Također, dana je ovlast za sklapanje ugovora. Na temelju Pravilnika o kriterijima za određivanje stupnjeva tajnosti podataka Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske (Narodne novine, broj 20/11) Prijedlog zaključka je klasificiran stupnjem tajnosti "povjerljivo" te ga nije moguće objaviti.

Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Marina Pinjagić Telak imenovana je predstojnicom Državnog ureda za središnju javnu nabavu. Istovremeno, Marina Pinjagić Telak razriješena je dužnosti pomoćnice ministrice uprave. 

Razriješena je dosadašnja predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Daria Krstičević, a Zvonko Milas imenovan je novim predstojnikom. Razriješeni su predsjednik i članovi Upravnog vijeća Agencije za poljoprivredno zemljište Tihomir Jakovina i Davor Romić. Novim predsjednikom, koji je ministar poljoprivrede po položaju, imenovan je Davor Romić, a članovima Krunoslav Karalić i Krunoslav Zmaić. 

Dosadašnji predsjednik i članovi Sanacijskog vijeća Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu Vjekoslav Bratić, Ivo Grgić i Berto Šalaj razriješeni su dužnosti. Novim predsjednikom imenovan je Dragan Krasić,a članovima Pero Semren i Goran Kolarić.

>> Orešković Butkovića pitao za kolonu zbog šahta: 'To se neće ponoviti'

Komentara 41

PA
Patrizzia
12:42 30.03.2016.

Kolinda bez HDZ-a će proći kao Josipović bez SDP-a , to je stvarsnoat .Orešković od reformi ni R , klati okolo i traži kadrove u SDP-u .Jadno da ne može biti jadnije . Potrebno je hitno preslaganje , nogom u u tur svima koji su antidomoljubi i koji bi za šaku škuda prodali cijelu Hrvatsku .Mamu im maminu .

Avatar docCL
docCL
12:53 30.03.2016.

I Kolinda i Tim su dosli na vlast uz potporu HDZ i bez njega nebi imali nikakvu sansu za danasnje fotelje u koje su zasjeli. Vlast kvari nekaraktnerne ljude. Kolinda i Oreskovic stvaraju otklon od izbornog pobjednika i priblizavaju see lijevici. Sljedeci izbori biti ce gubitnicki za oboje. Tim mora poraditi na hrvatskom jeziku , plavusa na djeti.

DU
Deleted user
12:20 30.03.2016.

Mnogi se naslađuju što Kolinda i Orešković "otkantavaju" Karamarka, barem se takav dojam može steći po kadroviranju SOA-e i odbijanju Brkićevog imenovanja. Naravno, to je mnogima simpatično ali zaboravljaju da će Karamarko biti predsjednik HDZ-a još barem 4 godine, nema protukandidata pa je to neosporna činjenica. E, sada, tu nastaje problem za Kolindu jer ako se odrekne HDZ-a i Karamarka sigurno neće dobiti drugi mandat. O Oreškovićevoj smjeni ne treba ni govoriti jer će u Saboru poslije unutarstranačkih izbora u HDZ-u sigurno doći do preslagivanja. Tko će kako proći vidjet ćemo, ali s Oreškovićem gubimo barem pola godine, pa čovjek ništa ne radi, treba ga hitno smjeniti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije