Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka iz Bruxellesa

Europska komisija: Arbitraža će se nastaviti i u slučaju da hrvatski parlament izglasuje povlačenje

Juncker
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
29.07.2015.
u 12:26

Europska komisija očekuje od Hrvatske, kao što bismo očekivali i od Slovenije, da se drži svojih obveza i nastavi podržavati arbitražni postupak, rekla je uime Europske komisije glasnogovornica Mina Andreeva

Dok je u Saboru trajala rasprava o povlačenju Hrvatske iz arbitražnog sporazuma, glasnogovornica Europske komisije Mina Andreeva na podnevnom brifingu za novinare u Bruxellesu izjavila je da će se "arbitraža nastaviti i u slučaju da hrvatski parlament izglasa povlačenje".

– Razumijemo zabrinutost hrvatskih vlasti, no Komisija je, u pismu koje je potpredsjednik EK Frans Timmermans jučer uputio potpredsjednici hrvatske Vlade Vesni Pusić, izrazila zabrinutost zbog namjere Hrvatske da se jednostrano povuče iz arbitražnog sporazuma – rekla je glasnogovornica EK.

Ponovila je da unutar arbitraže postoje mehanizmi za rješavanje hrvatske zabrinutosti te da je važno da se dođe do konačne odluke arbitražnog sudišta.

– Europska komisija očekuje od Hrvatske, kao što bismo očekivali i od Slovenije, da se drži svojih obveza i nastavi podržavati arbitražni postupak. I ako hrvatski parlament izglasuje povlačenje, arbitraža će se nastaviti – rekla je uime Europske komisije glasnogovornica Mina Andreeva.

Poruku Europske komisije na svom je Twitter profilu komentirala bivša premijerka Jadranka Kosor koja tvrdi kako Europska komisija nije nadležna nad državom članicom u rješavanju bilateralnog pitanja.

>> UŽIVO Milanović: Povjerenje je iznevjereno, moramo van! Karamarko: To je pokušaj prevare

Komentara 272

KU
kudcesname
12:40 29.07.2015.

Mrš lopovi birokratski i potkupljivi.

Avatar diana majhen
diana majhen
12:42 29.07.2015.

mogu samo ponoviti, nek se gone. nemaju ingerencije nad ovim, nemaju nikakvo pravo utjecati na ovo, nego očekuju da podvijemo rep i uplašimo se. karamarko je danas bio odličan, jasno i glasno je rekao da nas njihovo mišljenje ne zanima.

DU
Deleted user
12:39 29.07.2015.

Hoće opaničar da kaže da je EU koruptivna država koju moraju prihvatiti svi koji žive u EU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije