Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRGOVAČKI SUD

Dvosatni sastanak s Kolakušićem povodom prijedloga misije Svjetske banke

Mislav Kolakušić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
03.12.2014.
u 17:42

Posebna tema je bila Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnim nagodbama te prijedlog novog Stečajnog zakona

Povodom prijedloga misije Svjetske banke na Trgovačkom sudu u Zagrebu održan je dvosatni radni sastanak sa sucem Mislavom Kolakušićem o potencijalnim aktivnostima i podrške od strane Svjetske banke institucijama u RH u vezi s problematikom nenaplativih plasmana.

U timu Svjetske banke bili su Carl Chestenay, Gordon W. Johnson, Fernando Dancausa Diaz, dok su timu Europske banke za obnovu i razvoj sudjelovali Peter Tabak i Catherine Bridge.

Na sastanku su izneseni osnovni problemi nelikvidnosti i prijedlozi što je sve potrebno promijeniti u zakonodavstvu i pravosuđu kako bi društveni sustav omogućio razvoj hrvatskog gospodarstva uz pomoć i zaštitu pravosuđa. Posebna tema je bila Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnim nagodbama te prijedlog novog Stečajnog zakona.

>> Hrvatska 65. među 189 zemalja po konkurentnosti, uz bok Omanu i Moldaviji

>> Kolakušić: Zakonski regulirati plaćanje u roku od 60 dana i uvesti fiskalizaciju za sve račune

Komentara 5

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
17:54 03.12.2014.

Zato ga partije i ostali medijski sateliti partije ne napadaju u zadnje vrijeme .Otkrio je kako se zamračilo 50,8 milijardi kuna koje nikada pojedina poduzeće neće naplatiti.Sustavno se uništava poduzetništvo.Mene zanima zašto partije nije išla spašavati proizvođača i izvoznika poputut Imunološkog a sa druge strane spašava kompanije u stranom vlasništvu poput EPH ?

DU
Deleted user
20:51 03.12.2014.

g. Kolakušić je svojedobno bio napadan od bivšeg ministra linića i nekih medija jer je fino pojasnio kako je zakon o predstečajnim nagodbama pisan tako da se o odobrenju neke nagodbe odlučuje na 5 razina a nitko NE ODGOVARA za moguće pogreške ili kriminal. kako je lukavo taj zakon pisan lijepo se vidi iz najnovijeg slučaja- sinovčić. napumpaš fiktivno dugove koje nitko ne provjerava i otpiliš vjerovnike kojma si dužan stvarnu lovu. više ljudi poput g. kolakušića na ključnim pozicijama još bi nam i dalo neke nade da se otmemo dugigidišnjoj pljački i kriminalu

MI
Mirnadob
21:41 03.12.2014.

A od kuda uzet "vise takvih ljudi"? u HR ih i nema vise ,jer su bas zbog takvih zakona mnogi napustili HR,trbuhom za kruhom,vani posteno radit i zaradit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije