Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro raspoloženi

Autobusi s izbjeglicama stižu u Ježevo: Djeca se smiju i mašu

Ježevo izbjeglice
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/38
16.09.2015.
u 21:30

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kazao je danas da će oni koji zatraže azil ići u centre u Kutini i Dugavama, a da ranjive skupine idu u Sisak i Ježevo

Četvrti autobus sa djecom, ženama i nekolicinom muškaraca stigao je u prihvatilište u Ježevo.

U trećem autobusu s izbjeglicama bile su većinom žene i djeca, a na ulasku u prihvatilište su se smijali i mahali. Dva autobusa s izbjeglicama ranije su stigla do Ježeva, od njih sedam ili osam koji su danas uputili iz Tovarnika. U prihvatilištu se postavljaju šatori za prihvat izbjeglica. Centar je večeras posjetio i ministar zdravlja Siniša Varga.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kazao je danas da će oni koji zatraže azil ići u centre u Kutini i Dugavama, a da ranjive skupine idu u Sisak i Ježevo.

Prema informacijama iz policije za prijevoz izbjeglica do Zagreba, u slučaju nužde, bit će iskorištene i dvije željezničke kompozicije. Navodno je jedna već stigla u Vinkovce, a druga će biti stacionirana u Tovarniku. Bit će iskorištene u slučaju kada na Hrvatsku granicu krene veći val izbjeglica, kada će biti nemoguć njihov prijevoz autobusima do Ježeva i drugih odredišta.

Zasad se izbjeglice koje prođu proces registracije u policiji, koji uključuje davanje otisaka i fotografiranje, autobusima prevoze dalje.

>>Volonteri u Tovarniku: Izbjeglice su dehidrirane i izmučene, pune žuljeva i s kroničnim bolestima

>>Sirijac iz Tovarnika: Rekao sam izbjeglicama da su došli u divnu zemlju krasnih ljudi

Komentara 41

DU
Deleted user
17:45 16.09.2015.

Vi novinari ni ne znate u šta nas uvaljujete..

BA
barbaizamerike
17:46 16.09.2015.

djeca ko djeca nezaboravimo da su arapi I prije dolazili sa turcima na ove prostore I tada su odvodili nasu djecu u tursku I tamo ih obucavali kao janjicare I ponovo slali da osvajaju katolicke zemlje.ovo ne sluti na dobro pinovit ce se povjest i krizarski ratovi .volio bi da be bude tako ali ce doci do sukob a kultura

DU
Deleted user
18:06 16.09.2015.

I ne djeluju baš iscrpljeno, ja sam iscrpljena došla s posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije