Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENO

Glogoški: Moja primanja su moja privatna stvar, Vidović: Vi ste javna osoba

Glogoški
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
05.01.2015.
u 00:15

- Evo sad svi Kolindu pitaju kolika joj je plaća u NATO-u, a vani se unutar tvrtke ne smije znati koliko tko ima plaću. Koliko Đuro Glogoški ima ili bilo koji drugi branitelj nije pitanje - pitanje je samo je li iznos u skladu sa zakonom- rekao je Šangut

Đuro Glogoški u HTV-ovoj emisiji Otvoreno večeras je, komentirajući svoja primanja koja je danas iznio ministar branitelja Predrag Matić, izjavio da su njegovi mjesečni prihodi njegova privatna stvar. Rekao je i da su njegova primanja u skladu sa zakonom te da će tužiti ministra koji je iznio primanja.

- Radi se o kleveti i netočnom iznosu, jer su i primanja moje supruge uključena u taj izračun. Živimo u državi u kojoj menadžeri jako dobro žive. A uvijek se ističe braniteljska populacija. Stradalnicima Domovinskog prava od 2002. do 2014. godine mirovine su se smanjivale više nego ikome drugome -  kazao je Glogoški.

Uz njega u HTV-ovoj emisiji Otvoreno gostovali su još i branitelji Zoran Šangut, Franko Vidović i Zvonko Milas.

Šangut je kazao da je vani nepristojno pitati nekoga kolika mu je plaća.

- Evo sad svi Kolindu pitaju kolika joj je plaća u NATO-u, a vani se unutar tvrtke ne smije znati koliko tko ima plaću. Koliko Đuro Glogoški ima ili bilo koji drugi branitelj nije pitanje - pitanje je samo je li iznos u skladu sa zakonom- rekao je Šangut.

Branitelj i saborski zastupnik SDP-a Franko Vidović rekao je da vjeruje premijeru Zoranu Milanoviću.

- Ja ne vjerujem u nikakve misteriozne i neformalne sastanke kod predsjednika Vlade. Koji bi bili premijerovi razlozi za tajnost? Kroz dva i pol mjeseca Glogoški zajedno s drugim vođama prosvjeda govori o bešćutnosti premijera, a onda odjednom utvrdimo da je ipak bio kod premijera, i to već 12 dana nakon početka prosvjeda? Tu je čak manje bitna priča tko je koga zvao, ali ja vjerujem da je gospodin Glogoški inzistirao na tom sastanku-kazao je Vidović.

Glogoški ga je na to pitao zašto premijer Milanović nakon njihovog sastanka nije izašao s time u javnost nego je čekao na što mu je Vidović kazao da Milanović nije imao niti jedan dobar razlog da taj sastanak drži u tajnosti, a da ih je Glogoški imao.

Vidović je Glogoškom također kazao da ne govori u ime svih hrvatskih branitelja

- Ja poznajem puno branitelja, koji se neće složiti s vama. Nemojte govoriti u ime svih hrvatskih branitelja, nego u ime onih koji vas podržavaju - rekao mu je.

>>Matić izračunao primanja Glogoškog: 'Ako treba, ići ću na sud'

Komentara 416

ST
Stipeprof
07:46 06.01.2015.

Ne, Vikinže, lagala je Kitarovićka kad je izjavila da je službeni avion koristila samo nekoliko puta.

ST
Stipeprof
07:45 06.01.2015.

Plaćamo ih više nego ministre a još žele da ne znamo koliko im novaca moramo davati. Ako ne želi da se zna koliko mu plaćamo neka ide raditi u privatni sektor.

PO
podravka10
09:00 06.01.2015.

Ak se ne varam, skup je zbog rezanja braniteljskih prava pa pitam: Koja su to prava ugrožena obitelji koja mjesečno prima 25.000 kn?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije