Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drago Prgomet:

'Braniteljski prosvjed ide u korist samo Milanoviću i aktualnoj vlasti'

Drago Prgomet
Foto: Screenshot: HRT
1/2
01.03.2015.
u 14:59

- Tek sam se razveo, a vi bi me već ženili - rekao je Prgomet na pitanje o njegovoj političkoj budućnosti.

Bivši zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet u emisiji Nedjeljom u 2 Aleksandra Stankovića govorio je zašto je ovog tjedna izašao iz stranke.

- Kroz tri godine koristeći autoritet zamjenika predsjednika pokušavao sam ukazivati na ono što je manje dobro u stranci i kad vidite rezultat, onda je logično da odluka bude ovakva kakva je. U tri godine Karamarko i ja smo, u četiri oka, razgovarali u dva navrata. Nakon mog bloga o braniteljima i intervjua očekivao sam poziv od Karamarka da vidim s čim se nije složio, a nije ga bilo. I to je nastavak odnosa koji je Karamarko imao prema meni cijelo vrijeme - rekao je Drago Prgomet te dodao da on "nije napisao ništa što je bilo izvan stajališta HDZ-a je Predsjedništvo o tome nije imalo jasan stav".

"Karamarko od HDZ pokušava stvoriti stranku desnice i radikalne desnice"

- Karamarko od HDZ-a pokušava stvoriti stranku desnice i radikalne desnice, a ja se s time nisam slagao - kazao je Prgomet i dodao kako je tu vjerojatno puklo između njega i stranke. Naglasio je da je četiri puta bio tema razgovora na Predsjedništvu HDZ-a. Rekao je da je Karamarko na sjednici Predsjedništva jednom prilikom kazao da u jednoj emisiji nije dovoljno branio politiku Franje Tuđmana, a potom mu nije dao riječ da odgovori. - Nakon toga više nisam dolazio na sjednice Predsjedništva - rekao je Prgomet te dodao da je Tuđman inzistirao na pomirbi i okupljao je stručne ljude, "a nije ih tjerao". 

- Ne znam kojem je hrvatskom građaninu danas do rata - kazao je Prgomet o Karamarkovoj tezi da nam je potreban "drugi Domovinski rat" te dodao da rat mogu "poželjeti samo oni čije glave još iz njega nisu izašle, ili oni koji u njemu nisu ni bili". - HDZ vidim kao stranku centra i desnog centra. Karamarko je prihvatio ideološke sukobe koji su odgovarali Milanoviću - rekao je Prgomet te dodao kako se pozivanjem na novi Domovinski rat ne može voditi ozbiljna politika, ali da se mogu dobiti izbori. - Ono što je svojim porukama slao Karamarko, ne ulijeva povjerenje da će HDZ vladati u punom demokratskom ozračju - rekao je Prgomet koji smatra da se ne može u kampanji govoriti jedno, a drugo raditi na vlasti.

"Brkić mora shvatiti da je vođenje stranke okupljanje najsposobnijih"

Smatra da je Milijan Brkić "odličan organizator" i da je to pokazao na izborima. - Ali mora shvatiti da je vođenje stranke okupljanje najsposobnijih, a ne postrojavanje najposlušnijih - rekao je Prgomet koji bi želio da "inauguracijski govor Kolinde Grabar-Kitarović bude program HDZ-a".

- Moramo jasno reći na koji način će HDZ voditi državu i koje će ekonomske mjere provoditi. Ljude ne zanima '45 - rekao je Prgomet te dodao da Karamarko griješi kada kaže da je on njemu bio pomoćnik, jer ga on nije odabrao, već ga je na mjesto zamjenika izabrala stranka. - On si je za pomoćnika izabrao Milijana Brkića - rekao je Prgomet koji smatra da se na radikalnoj retorici mogu dobiti izbori, ali da se tek kasnije, kasa se osvoji vlast, vidi koliko je to problematično.

"Tek sam se razveo, a vi bi me već ženili"

- Tek sam se razveo, a vi bi me već ženili - rekao je Prgomet Aleksandru Stankoviću na pitanje o njegovoj političkoj budućnosti. - Nije ovdje pitanje političke pozicije, nego načela. Da sam odustao od svojih načela, izgubio bi bitku - rekao je Prgomet koji je naglasio da se slaže sa ekonomskim stavovima Nikice Valentića.

Na pitanje o HDZ-ovom gospodarskom programu, Prgomet je kazao da ne treba bježati od savjeta IFO Instituta, ali i smatra da u Hrvatskoj ima jednako kvalitetnih stručnjaka. - Oni vam neće reći ništa novo što već ne pjevaju ptice na grani. Morate napraviti reforme. Kao da pokušavate Mercedesov motor staviti u Fiću i očekivati da će Fićo ići jednako brzo. A to ne može - kazao je Prgomet i dodao da prvo treba napraviti pripremu, odnosno reformu javne uprave i depolitizaciju javne uprave.

"Braniteljski prosvjed ide u korist Milanoviću"

- Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer moraju znati da odgovaraju građanima i moraju se sjesti i dogovoriti kakva će biti njihova zajednička suradnja. Ostavku treba tražiti HDZ i to sam zamjerio stranci što nije napravila u ovih tri i pol godine. To je posao oporbe, a ne predsjednice - rekao je Prgomet. Smatra da je Milanovićev inauguracijski govor bio jedan od boljih govora u novijoj hrvatskoj povijesti te mu je zbog toga loš mandat ove Vlade bio još veće razočaranje.

- Pozvao sam na prekid braniteljskog prosvjeda jer on ide samo u korist aktualnoj vlasti i Milanoviću, a i u tom šatoru se nalaze ljudi kojima je ugroženo zdravlje - kazao je Prgomet i dodao da će prosvjed branitelja završiti dogovorom i kroz institucije sustava. Smatra da je loše što se branitelje slalo prerano u mirovinu. - Mislim da je bilo zajedničkih aktivnosti HDZ-a i branitelja u organiziranju prosvjeda - rekao je Prgomet i rekao da Zakon o pravima branitelja ne treba biti ustavni zakon.

- Ako ćemo i dalje nastaviti voditi ideološke sukobe, teško je očekivati da će Hrvatska krenuti naprijed - kazao je Prgomet koji je kao ministra koji dobro radi istaknuo ministra obrazovanja Vedrana Mornara.

"I nek' ide svojim putem"

- Dajem ostavku na mjesto zamjenika predsjednika Hrvatske demokratske zajednice te napuštam članstvo stranke - napisao je u petak Prgomet na Facebooku. Prgomet je objasnio da je ostavku podnio zbog neslaganja s načinom na koji vrh stranke vodi HDZ. Ne može prihvatiti poticanje ideoloških podjela i sukoba kada je Hrvatska u dubokoj gospodarskoj krizi.

– Zamislite da pomoćnik glavnog trenera kritizira glavnog trenera, a ovaj dobiva sve utakmice. Malo čudno – tim je riječima predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ovog tjedna prokomentirao odlazak iz stranke njegova zamjenika Drage Prgometa. Zaželio mu je uspjeh u životu i profesionalnoj karijeri te puno zdravlja.

– I nek' ide svojim putem – zaključio je Karamarko.

>>Drago Prgomet: Dajem ostavku i napuštam HDZ!

>>Napustio HDZ: Drago Prgomet će na izbore, ali samostalno

>>'Zamislite da pomoćnik kritizira glavnog trenera koji dobiva sve utakmice'

Komentara 261

ET
etrao
14:17 01.03.2015.

Vidim crveni kmeri su brzo maknuli clanak o Vesni Pusic i njenom braci! Sad svrsavaju na Dragu!

DU
Deleted user
14:13 01.03.2015.

Širok šor, ledina...

MO
mojazemlja
14:51 01.03.2015.

Bitkom za Pakrac je započeo hrvatski Domovinski rat protiv velikosrpskog agresora. Oružani sukob hrvatskih policijskih postrojaba sa pobunjenim Srbima se zbio 1. ožujka 1991.. Ovo je bio prvi otvoreni oružani sukob hrvatskih regularnih snaga sa srpskim pobunjenicima. Ovaj dan se se u Pakracu obilježava svake godine kao obljetnica početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj. Zašto "hrvatski "mediji šute o tom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije