Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ime obitelji:

'Drago nam je da Karamarko razmatra naše argumente'

Tomislav Karamarko
Grgur Žučko/pixsell
29.09.2014.
u 19:35

U ime obitelji će podržati svaki napor g. Karamarka da ispravi nepravdu nanesenu hrvatskim državljanima izvan Hrvatske, poručuju iz inicijative U ime obitelji

Iz građanske inicijative U ime obitelji danas su priopćenjem poručili da im je drago što je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, kako tvrde, "uvažio argumente građanske inicijative i da je spreman na razgovor o izbornim načelima koja GI 'Birajmo zastupnike imenom i prezimenom' želi unijeti u Ustav Republike Hrvatske".

"Gospodin Karamarko prvo je bio protiv referendumske inicijative jer je smatrao kako pitanje nije cjelovito, već samo djelomično rješava pitanje izbornog sustava pa je postalo razumljivije da je pitanje cjelovito i da omogućuje prijelaz u pravedniji izborni sustav. Nakon toga g. Karamarko tvrdio je da će snižavanje praga dovesti do destabilizacije zemlje i većeg broja malih stranaka. Drago nam je da je spreman razmotriti naš argument da će snižavanje izbornoga praga u kombinaciji s drugim načelima dovesti do toga da će u Hrvatski sabor ući manji ili jednak broj stranaka koje će predstavljati veći broj građana", priopćili su danas iz organizacije U ime obitelji.

"Drago nam je da je g. Karamarko razmatra argument U ime obitelji da samostalne kandidacijske liste osiguravaju uvid koliko koja stranka predstavlja birača i da ne dopuštanje zajedničkih kandidacijskih lista nije isto što i zabrana predizbornih koalicija. U ime obitelji će podržati svaki napor g. Karamarka da ispravi nepravdu nanesenu hrvatskim državljanima izvan Hrvatske koju je nanijela Vlada, u kojoj je g. Karamarko bio ministar 2010. godine mijenjajući čl. 45 Ustava Republike Hrvatske", dodaje se u priopćenju.

>> Željka Markić: Karamarko nas nije podržao, ali zato hoće birači HDZ-a

>> Zašto Željka Markić i dio Crkve hoće pomoći ljevici da ostane na vlasti?

Komentara 28

Avatar hdzvrapcejug
hdzvrapcejug
21:23 29.09.2014.

sa HDZ-om do pobjede !

DU
Deleted user
09:05 30.09.2014.

čitam ove neke nemušte komentare tipa 'Markićka to zbog sebe čini' itd. Izborni zakoni vrijede za sve jednako koji se žele takmičiti za Sabor. Zašto bi Braco i Seka (Kerumovi) ili Kajin ili Kosorica ili Grbin ili Marasović ili bilo tko drugi bili u Saboru? Po kojim su to oni zaslugama zaslužili to časno mjesto? Markićka bar pokušava nešto uraditi, a ovi zadržavaju sadašnje stanej, koje je sve prije nego dobro. Karamarko, kao i Kujundžić, ako nisu svjesni za koga rade sa ovakvim stavom, ne zaslužuju drugo nego da ih se zapamti kao ljude koji su propustili šansu da našu Hrvatsku izvedu na pravi put, put poštenja i prosperiteta. Ali ne kao neki čiji je je izborni slogan bio 'nova pravednost' i 'pošteno' (ako nemre drugačije.

TW
tweakUI
20:52 29.09.2014.

''slučajno'' sam bio nazočan na Željkinom izlaganju prije početka prikupljanja potpisa. Dakako, dotakla se je i pitanja hrvatskog iseljeništva i pričala upravo o onim stvarima koje se svih nas tiču. Zanimljivo je gledati političke opcije u zadnjih desetak godina koje sudjeluju u vlasti i njihovu borbu (ne boj) za stolice. Boj je nacionalno pitanje naroda... borbu vodi netko... recimo 'pametniji'... 'iskusniji'... s vezama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije