Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravobraniteljica za djecu

Dobrobit djece važnija je od interesa javnosti

Ivana Milas Klarić
Marko Lukunić/PIXSELL
07.10.2015.
u 07:00

Roditelji često u medijima iznose i detalje o životu svoje djece, što na njih može negativno utjecati, kaže Ivana Milas Klarić

 - Hrvatska ima dobar pravni okvir koji djeci jamči zaštitu privatnosti u medijima, no ipak se događaju povrede tih prava, bilo da ih čine mediji ili sami roditelji – kazala je pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić tijekom jučerašnje radionice za novinare i urednike “Zaštita privatnosti djece u medijima: pravni okvir - psihološki i etički aspekti - praksa”, koju je organizirala povodom obilježavanja Dječjeg tjedna.

Pravobraniteljica je naglasila da su zaštita privatnosti i dobrobit djece uvijek važniji od interesa javnosti. Upozorila je i na to da roditelji vrlo često, iznoseći u medijima detalje o svom privatnom životu, iznose i detalje o životu svoje djece, što na njih može negativno utjecati pa i u takvim slučajevima dolazi do kršenja prava djeteta iz te obitelji. Novinare je podsjetila da s posebnom pažnjom izvještavaju i pišu o djeci u kontekstu bolesti i siromaštva, a na novinarski upit vezan uz izvještavanje, fotografiranje i snimanje djece izbjeglica, pravobraniteljica je istaknula da za svu djecu koja borave na tlu Hrvatske vrijede ista pravila i propisi kao i za hrvatsku djecu.     

>> Velika hajka za nemoral, mala kazna, a show i dalje gleda 500.000 Hrvata

Komentara 4

DD
ddh
08:40 07.10.2015.

Tocno je, da je dobrobit djece vaznija od svega. Ali me smeta da ta vjerojatno drugarica s tim dolazi pred izbore. Nije je, niti nje niti crvene vlade po pitanju djece bilo niggdje, kad su cak i crveni mediji dizali hajku radi gladne djece, nema je nigdje kod djece blokiranih oceva i majci koja zive na ili ispod granice siromastva i polugladna su. Nema je nigdje kod djece gdje ocevi i majke spavaju po barakama u Njemackoj, da bi, ako vec ne i uzivo pratili svoju djecu u odrastanju, a djeca odrastaju bez oca ili majke. Ali to nisu teme koje bi pasale u crvenu predizbornu kampanju.

Avatar mama mia
mama mia
16:51 07.10.2015.

I od domoljublja

TA
tamanitelj
07:04 07.10.2015.

Koja je ova faca , Mrak Taritaš za ovu je ljepotica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije