Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Šustar

Dobro je da mladi žele ići van, ali nek' se vrate

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
04.04.2016.
u 15:18

Ministar je rekao kako je i sam bio vani te da to smatra vrlo korisnim.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar rekao je u Dubrovniku kako misli da je dobro da mladi ljudi žele ići van, no ne bi bilo dobro da ostanu ondje, nego "da se vrate jer je to najbolja kombinacija." 

 Po rezultatima istraživanja koje je provelo Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske, čak 70,8 posto od 716 ispitanih studenata pokušat će konkurirati na tržištu rada izvan granica Hrvatske jer ondje vide bolje mogućnosti i bolje uvjete za život.

 S tim u vezi ministar Šustar  je u izjavi novinarima na konferenciji "CIRAZ 2016"  rekao kako studente "treba ohrabrivati da odu van, ali tako da u sklopu programa koje im nudimo u Hrvatskoj odu i da se vrate jer je to najbolja kombinacija".

Ministar je rekao kako je i sam bio vani te da to smatra vrlo korisnim.

 "Isto tako, moram naglasiti da je jako dobro da su kolege koji su napravili tu analizu isto tako ponudili neka rješenja, i to je bila ključna poruka i ono što nam poručuje Centar za industrijski razvoj – CIRAZ, kao što je da nema velike mame, institucije u Hrvatskoj koja se brine o svima. Ima više dionika - to je jedna mreža dionika u kojoj svaki sa svoje strane daje doprinos, to je jedna promjena u paradigmi. Dobro je da su kolege to napravili i da nude rješenja, vidjet ćemo koja su najbolja", rekao je ministar Šustar.

 Ocijenio je kako odlazak van sam po sebi nije loš te da će netko ostati vani, a netko se vratiti. Dodao je kako je bitno da taj postotak - mjera bude dobra. "Ohrabrio bih ljude da odu van i da nam se vrate, a ako netko i ostane tamo, da ostane u vezi s maticom Hrvatskom jer jedna od specifičnosti Hrvatske, kao i nekih drugih zemalja, na primjer Izraela, je jaka dijaspora. Mislim da suradnja s dijasporom i vraćanje povjerenja dijaspori mora biti upravo na temu obrazovanja i znanosti", istaknuo je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar u Dubrovniku.

>> Ministri: Odnosi HDZ-a i Mosta su 'prva liga', poruka Karamarka Oreškoviću je normalna

Komentara 16

MA
macor
15:28 04.04.2016.

Ja pameti i glave. Podupire odlazak mladih iz Hrvatske.A izbore dobili zato sto su danonocno one bivse napadali zbog njihovog odlaska. Pa ima li itko normalan u ovoj vladi?

DU
Deleted user
15:34 04.04.2016.

Evo već trče nazad. Samo ti reci. Što je frka da za vas neće imati tko rintati za siću?

DU
Deleted user
16:05 04.04.2016.

....primiče se dan kada će Hrvatskom tumarati samo "domoljubi", branitelji i oni koji se tako nazivaju, oni koji misle da su od boga dati, razni kriminalci, uhljebi, oni koji moraju, i pokoji radnik koji nije mogao ili uspio napustiti tu državu. ....tražili ste - uživajte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije