Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRŽAVNI ODVJETNIK

Cvitan: USKOK od jutros istražuje priču o zapošljavanjima u HEP-u

Dinko Cvitan
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
09.12.2016.
u 11:54

- USKOK postupa od jutros kada smo vidjeli što piše. Nismo znali – kazao je Cvitan kratko

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan rekao je kako USKOK od jutros istražuje priču o zapošljavanjima u HEP-u koja je danas izašla u medijima.

- USKOK postupa od jutros kada smo vidjeli što piše. Nismo znali – kazao je Cvitan kratko.

Upitan je i je li DORH radio išta po pitanju ustavnog suca Davorina Mlakara zbog kojeg ministar unutarnje policije Vlaho Orepić problematizira Ustavni sud.

- Neću se upuštati u rasprave niti vezano uz ministra, niti reakcije Ustavnog suda niti politike. Radi se ono što se treba raditi – odgovorio je Cvitan. U kolovozu je izjavio da je u kontaktu s kolegama iz Austrije i da istražuje sve navode oko Hypo banke i ustavnog suca Mlakara, primijetili su novinari te pitali je li istraga što pokazala.

– Nisam rekao tako izrijekom niti imenom i prezimenom da se osoba istražuje. Još uvijek se rade provjere – dodao je Cvitan.    

Upitan je i nije li čudno da se brzo reagira kad treba Ivana Pernara goniti zbog crtanja dva grafita, dok istovremeno mnogo teži slučajevi i dalje nisu procesuirani.

– Neću govoriti o pojedinačnim slučajevima, ali niti je brzina svjetlosti niti je to nešto što se desilo jučer. Prije godinu dana je podignuta optužnica s kaznenim nalogom protiv Pernara – uzvratio je Cvitan.

Novinari su primijetili i kako politika kada je nezadovoljna, obično odbija izvještaje državnog odvjetnika ili odugovlači, a posljednjih ga mjeseci proziva i Božidar Kalmeta, pa je upitan vidi li to kao političku poruku njemu uoči saborskih rasprava o njegovu izvješću.

– Ne, ja se ne bavim politikom i kada čitam novine i gledam televiziju ne želim iščitavati nikakve političke poruke. To što je kazao Kalmeta, to je njegovo mišljenje, mi smo na to reagirali i odgovorili na našoj web stranici vrlo jasno i transparentno. Činjenica je da je u zakonu propisano da glavni državni odvjetnik jedan put godišnje podnosi izvješće o radu i stanju kriminaliteta, mislim da je izvješće za 2015. Jasno i transparentno s čitavim nizom podataka koji postavljaju temelje za čitav niz pitanja i rasprave koje se mogu odvijati u parlamentu i činjenica je da Sabor može  prihvatiti ili ne, ali zakon kaže isto tako kaže da to nema utjecaja na poziciju glavnog državnog odvjetnika. Ponovit ću, nisam rođen kao glavni državni odvjetnik, radim posao najbolje što mogu, a što će biti, bit će – zaključio je Dinko Cvitan.

>> DORH odgovorio na Kalmetine optužbe: 'Cvitan ne postupa po nalozima bilo koje osobe ili stranke'

Komentara 10

ST
stric8
12:16 09.12.2016.

....cvitan istražuje .... ma nije moguće .... umjesto da hapsi on krati radno vrijeme u razgovoru sa novinarima ... smjeniti političkog podobnika...

Avatar 123456
123456
12:11 09.12.2016.

Cvitane - ne trebaš puno istraživati - pitaj Pericu Jukića jesu li ga postavili Pusička i Vrdoljak na čelo Uprave HEP-a i sve ti bu jasno! Jukić samo dela po istoj špranci po kojoj je i on došel, a Vrdoljak sve zna!!!

ST
stric8
12:18 09.12.2016.

...brat krešo skita po Americi a cvitan istražuje.... divota....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije