Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unikati

Dečki iz Cenacola nižu zrno po zrno svoje molitve

21.07.2014., Vrbovec - Komuna za ovisnike Cenacolo koju vodi don Ivan Filipovic nalazi se u dvorcu kraj Vrbovca
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/2
29.07.2014.
u 18:43

Za Veliku Gospu ručno izrađene krunice samo uz Večernji

Sudbina je krunica koje nastaju u dvorcu Lovrečina nedaleko od Vrbovca, koji je služi kao jedna od kuća zajednice Cenacolo u Hrvatskoj, da su izmoljene već prije nego što su došle na tržište i do ruku krajnjih korisnika. Naime, u zajednici Cenacolo rade ih ručno, pažljivo nižući zrnce po zrnce svake desetice, sjedeći jedno do drugoga u radionicama u prizemlju dvorca, nižući tako i svoje osobne molitve i ugrađujući ih u krunice koje nastaju u njihovim rukama.

Smisao života

– Svaki je čovjek vrijedan i mi u Cenacolu upravo to živimo te želimo pokazati da svatko ima priliku svojim rukama, svojim talentom, za koji do jučer možda i nije znao da ga ima, osloboditi i stvarati nove vrijednosti koje će biti od koristi drugima – kaže nam duhovnik zajednice Cenacolo don Ivan Filipović. Tvrdi da je Cenacolo promijenio svoj imidž pa prva asocijacija na njega više nije samo komuna za bivše ovisnike, nego asocira na mlade ljude koji žele pronaći svoj smisao života.

– A smisao je života rad i uključivanje u zajednicu onih koji su zbog bilo kojih razloga dospjeli na marginu ili su izbačeni iz svojih sredina – kaže don Ivan Filipović objašnjavajući da je upravo zbog toga Cenacolo odlučio svoje ručno izrađene krunice ponuditi u zajedničkom projektu Večernjeg lista svim čitateljima na Veliku Gospu.

Kupnja s kuponom

– Kako bismo bili uspješniji i radili po svim pravilima, osnovali smo zadrugu Pontes Salutis, koja u ponudi ima sakralnu keramiku, svijećnjake, križeve, ukrasne pločice i "tegolice", koje su sve izrađene ručno u radionicama Cenacola – kaže Dario Tepeš, jedan od voditelja resocijalizacijske zadruge Pontes Salutis.

Unikatne krunice moći će se kupiti ekskluzivno kuponom koji izlazi u Večernjem listu 3. kolovoza.

>> Blagdan Sv. Ane tradiciona​lno proslavlje​n uz kapelicu u brodskoj Tvrđavi

Ključne riječi

Komentara 2

ST
StrankaDemokratskihPromjena
19:21 29.07.2014.

da se razumijemo nikad nebi kupio večernji međutim ovo će biti iznimka ,,, želim pružiti ruku prijateljstva ovim ljudima kojima želim izlječenje i svu sreću u nastavku života

DH
dalibor.hren
19:05 29.07.2014.

A kad se "skinu" nek mole o Lepoglavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije