Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisak

Daniel Srb Vladi: 'Nema više rasprodaje. Za HEP idemo u prosvjede'

Daniel Srb
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
29.01.2015.
u 12:00

Tragedija je da ubojstvo Ante Paradžika još nije razriješeno jer takva situacija ostavlja velike sumnje u to tko je to organizirao, rekao je Srb

Hrvatska stranka prava zatražila je danas u Sisku od Vlade poništenje i raskid ugovora prodaje INA-e mađarskom MOL-u. "MOL se obvezao modernizirati rafinerije u Sisku i Rijeci, ali nije ispunio
obveze i Vlada stoga ima osnove raskinuti ugovor s obzirom na to da MOL nije ispunio ugovoreno. Ako Vlada ne raskine ugovore, HSP će to smatrati izdajom nacionalnih interesa", rekao je Pejo Trgovčević, dopredsjednik HSP-a.

Čelnik stranke Daniel Srb naglasio je kako Hrvatska treba rafinerije i gospodarski razvoj, a da prekidom proizvodnje u Sisku i Rijeci toga neće biti. "HSP se od samog početka protivio prodaji INA-e. Bili smo i protiv Račanove vlade koja je prodala prvih 25 posto i protiv Sanaderove vlasti kada je ta prodaja MOL-u dovršena. I od Jadranke Kosor tražili smo da se ugovor poništi kako bi se zaštitili nacionalni interesi. Vlada ne postoji samo da bi primala plaću nego da se brine za građane i nacionalne interese, a prekid proizvodnje u Sisku je katastrofa za ljude koji tamo rade, Sisak i Hrvatsku", ističe Srb pozvavši Vladu na pronalazak modela kako bi Hrvatska imala moderne rafinerije gdje bi se proizvodilo, a ljudi radili.

Osvrnuo se i na najave prodaje dionica HEP-a građanima. "I prodaja INA-e MOL-u bila je upakirana kroz prepuštanje dijela dionica hrvatskim braniteljima, koje su poslije završile kod MOL-a. Pod krinkom brige o hrvatskim braniteljima provodila se izdaja nacionalnih interesa i prljava prodaja. Ovo sad s HEP-om je isti princip. Pod krinkom brige za građane priprema se nova prljava trgovina i prodaja tvrtke. Poručujem Vladi i Milanoviću – nema više rasprodaje. Za HEP ćemo ići u prosvjede", rekao je Daniel Srb.

Osvrnuo se i na optužbe o ulozi Ante Đapića u ubojstvu dopredsjednika Hrvatske stranke prava Ante Paradžika 1991. godine.

"Tragedija je da to ubojstvo još nije razriješeno jer takva situacija goleme sumnje u to tko je to organizirao. Očito je tih ratnih godina došlo do infiltracije udbaških elemenata u državne strukture koje i danas opterećuju hrvatsko društvo i državu. Kako drukčije tumačiti činjenicu da tih ratnih godina komisija u kojoj su Manolić, Perković i Mustač proglašava antidržavnim elementima naše HOS-ovce koji su se borili u Vukovaru. Kako je moguće da uopće 1991. postoji takva komisija? Vlast očito nije bila u stanju spriječiti i ukloniti udbaške elemente iz sustava pa i danas imamo s jedne strane korupciju, a s druge strane udbaše i protunacionalne elemente u državnim tijelima", rekao je Srb.

>> 'Za kredite u švicarskim francima najodgovorniji je Željko Rohatinski'

Komentara 8

Avatar Pravi Slovenac na kvadrat
Pravi Slovenac na kvadrat
12:33 29.01.2015.

treba odmah organizirati novi referendum o zabrani privatizacije nacionalnih strateških tvrtki poput HEP-a, Hrvatskih šuma itd. jer će biti prekasno! skupit ćemo ako treba i milijun potpisa i obraniti naše nacionalne resurse od SDP-ove rasprodaje za sitniš!

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
12:22 29.01.2015.

...idemo...

DU
Deleted user
10:35 30.01.2015.

HSP Sisak - Novska - Petrinja: Pejo Trgovčević - Lovrićkin uhljeb u razvojnoj agenciji SIMORA, Željko Soldo - član Lovrićkinog savjetodavnog tima za ???? Kn mjesečno uz neograničeno korištenje službenog županijskog automobila (Toyota) i neograničeno korištenje službenog županijskog mobitela, ujedno i član savjetodavnog tima Freda Matića za ???? Kn, plaćen član upravnog vijeća Županijske uprave za ceste, Pandža Orkan član Lovrićkinog savjetodavnog tima za ???? Kn, Željko Kardaš plaćeni predsjednik Županijske skupštine u Lovrićkinom mandatu 2009-2013 za ????? Kn mjesečno.............., eeehehej, moju HSPovci, što je to?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije