Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predrag Matić

'Karamarko mi se ispričao, ali očekujem i javnu ispriku'

Predrag Matić
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
21.03.2015.
u 11:58

Branitelji se pozivaju na dostojanstvo - dostojanstvo koje se izražava u kunama nije pravo dostojanstvo, istaknuo je Matić.

- Mandat ću odraditi pošteno do kraja. Dio branitelja iz Savske ultimativno postavlja nerazumne zahtjeve, izjavio je to gostujući u emisiji Intervju tjedna Hrvatskog radija ministar branitelja Predrag Matić.

- Prosvjednici očajnički traže način da se povuku, rekao je matić komentirajući izjavu Josipa Klemma da bi njegova ostavka bila inicijator kompromisa.

Njima je omogućeno ono što nije nikome, dodao je, a to je da postave šator u centru grada. Tim svojim postupcima branitelji stalno Hrvatsku vraćaju u prošllost, a hrvatska javnost na to šuti, rekao je Matić.

Osvrnuo se i na optužbe Josipa Klemma i HDZ-ova Tomislava Karamarka. Istaknuo je da ga je Karamarko nazvao i ispričao se, ali i napomenuo da očekuje javnu ispriku jer je "poražavajuće da po kruh mora ići s dva zaštitara."

'Zahtjevi branitelja su suludi'

Govoreći o zahtjevima braniteljskih udruga, za koje kaže da su teški 20 milijardi kuna, rekao je da su suludi.

- Popis želja nam je stigao službeno, radi se o dokumentima u preko dva kilograma papira. Borili smo se za Hrvatsku, za sve građane, međutim popis želja koji se sastoji od riječi pravo, pravo, uvećanje ... govori nešto sasvim drugo. Branitelji se pozivaju na dostojanstvo - dostojanstvo koje se izražava u kunama nije pravo dostojanstvo, istaknuo je Matić. Koliko su maksimalistički zahtjevi, kaže, ne može ni prevaliti preko usta.

Rekao je i da ima i popis laži koji su izrekli branitelji iz Savske na njegov račun.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anić/Pixsell

- Moja pleća nisu baš velika, ali će primiti svašta. Nije lako podnositi svaki dan ono što mi dobacuju. Važno mi je da imam potporu premijera Zorana Milanovića i zbog toga radim pošteno ovaj posao.

Još jednom je optužio branitelje iz Savske 66 da se bave politikanstvom te rekao kako je šator nakon priče s Bandićem preusmjeren na predsjedničke izbore.

'Kolinda Grabar Kitarović bi prvo trebala doći u Ministarstvo'

Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović zamjera što je posjetila branitelje u šatoru, a nije djelatnike Ministarstva.

- Do sada je više puta pokazala da je predsjednica onih koji su za nju glasali, a Josipović je bio predsjednik svih hrvatskih građana, istaknuo je Matić.

Na sastanak s predsjednicom neće otići dok ona ne dođe u Ministarstvo branitelja. Ničim nije pokazala da poštuje ovu vlast i ovog ministra koji već mjesecima trpi uvrede, tvrdi ministar Matić.

- Da odem izgubio bih ovaj 21 gram duše koji imam, slikovito se izrazio Matić koji je organizatore prosvjeda nazvao kukavicama "jer nemaju hrabrosti priznati da su to."

U tom smislu, kazao je, predsjednici Republike poslao je i dopis u kojemu ističe kako bi ona trebala prvo njemu doći u ministarstvo, i pokaže da ima "petlju proći pored šatora i reći da ide kod legalno izabranog ministra branitelja". "Kasnije, meni ne bi bio problem ni 50 puta ići na Pantovčak", istaknuo je.

"Ja sam bio u logoru i stražari koji su nas čuvali bili su gospodari naših tijela, ali ne i duše. Ako odem gore u Ured predsjednice prije nego što ona svrati jednu sekundu u Ministarstvo branitelja, ode onda i to malo duše", dodao je ministar.

'Ne znam tko su organizatori antiprosvjeda'

Matić je istaknuo da ne zna tko organizira antiprosvjede te istaknuo kako mu je drago da postoji jedna građanska opcija koja pokazuje svoje neslaganje s onim što se događa u Savskoj. Dodao je da s prosvjednicima iz Savske više neće razgovarati ni polemizirati, jer, kako jer rekao, oni argumente ne žele čuti, a pola njih ni neznaju što znače argumenti.

- Ulica me neće smijeniti, ovo me neće pokolebati. Ako mene smjeni šator, onda oni mogu premještati šator od jednog ministarstva do drugog, naglasio je Matić.

>>Matić se srdačno rukovao s Josićem: Ja sam Tomislavu pružio ruku, mi smo prijatelji

Komentara 402

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
12:08 21.03.2015.

totalno izvan sebe

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
12:12 21.03.2015.

ptsp se vratio

EL
EliteTeam2015
12:09 21.03.2015.

majko bozija,,opet ,,legenda,,,ima nesto za reci,,,koje duse,,,o cemu ovaj prica,,,da imas duse izasao bi pred branitelje i dogovarao se sa njima a ne sto se je ,,,legenda,,,podrumas,,,sakrio ,,iza ledja milanovica,,,jos malo jos malo i gotovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije