Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O Vekiću

Čopčić: Bio je pravi čovjek, nacionalist i to nije krio, time se ponosio

Vekić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
18.12.2014.
u 15:17

Često su kontaktirali, ali u ovoj godini zbog njegove sve teže i teže bolesti, rjeđe i zadnji put se s Ivanom Vekićem čuo prije mjesec dana

– Sada kada više nema našeg predsjednika Ivana Vekića, ugasit ćemo našu stranku i ostaviti nekakvu družbu koja će čuvati sjećanje na našeg vođu. Bio je pravi čovjek, nacionalist i to nije krio, već se time ponosio. On je autor našeg stranačkog gesla "Domu vjerni". Nije se ustručavao svakome reći što misli, bio je poput Tuđmana, svakoga je saslušao i uvažavao mišljenje, ali ono što je u interesu Hrvata i Hrvatske, uvijek je imalo prioritet – kaže Franjo Čopčić, s Vekićem, začetnik i suosnivač Hrvatske straže, prvo udruge, a unatrag 4 godine, političke stranke koja je dobila dodatak u imenu, Nacionalna stranka, član Glavnog stožera i predsjednik grane HS NS za Vukovarsko-srijemsku stranku koja okuplja domoljublje, branitelje i njihovu djecu. Često su kontaktirali, ali u ovoj godini zbog njegove sve teže i teže bolesti, rjeđe i zadnji put se s Ivanom Vekićem čuo prije mjesec dana. Poslije bi samo telefonom uputio pozdrav preko njegove supruge koja se javljala na telefon jer ga nije htio uznemiravati.

– Posebno je bio osjetljiv na suđenja našim braniteljima, posebice njegovim policajcima i uvijek se nudio sudu neka njemu sude jer oni su izvršavali njegove zapovjedi – prisjeća se Franjo Čopčić.

>> Preminuo ratni ministar Ivan Vekić

Komentara 19

Avatar tituš
tituš
15:24 18.12.2014.

Bože neka gleda lice Tvoje, u miru i zemljici koju je volio!

GU
General_U
15:44 18.12.2014.

počivao u miru božjem.

ET
Etotektoliko
17:13 18.12.2014.

Počivao u Miru Bozijem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije