Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hladna fronta

Ciklona Zdravka donijela pljuskove, grmljavinu i tuču. Na Biokovu pao snijeg!

biokovo
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
15.04.2014.
u 09:30

Danas će mjestimice biti kratkotrajnih pljuskova, a u gorju bi mogao padati snijeg

Povećana naoblaka na sjeverozapadu zemlje u ranim poslijepodnevnim satima ponedjeljka, kada je hladna fronta, ciklona Zdravka počela stizati sa sjevera, nagovijestila je promjenu vremena. Ubrzo su pljuskovi i grmljavina zahvatili Međimurje i Zagorje, a fronta se počela spuštati južnije i istočnije, piše Crometeo.

U večernjim satima jače grmljavinske nestabilnosti zahvatile su i sjeverni Jadran pa je u Rijeci padala i tuča.  

A na Biokovu se temperatura spustila do -3 stupnja te je pao snijeg kojeg na najvišem vrhu Svetom Juri ima do 7 centimetara, piše Slobodna Dalmacija.  

Danas će na kopnu biti hladnije i vjetrovito. Mjestimice će biti malo kiše i kratkotrajnih pljuskova. U gorju su mogući pljuskovi i snijeg, a nije isključeno da susnježice bude i u nižim područjima.
Jutarnja temperatura kretat će se od 1 do 7 stupnjeva, a najviša dnevna između 8 i 12 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu bit će pretežno sunčano. U Dalmaciji će biti promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja. Moguća je slaba kiša ili pljuskovi, a u dalmatinskim planinama past će snijeg. Puhat će umjerena, ponegdje i jaka bura. Najviše dnevne temperature kretat će se od 13 do 18 stupnjeva.

Hladno i nestabilno vrijeme zadržat će se i sljedećih dana.

>>Ciklona Zdravka donosi promjenu, sutra na kopnu osjetno hladnije

Komentara 9

Avatar R2D2
R2D2
09:30 15.04.2014.

Možete li mi objasniti zbog čega je "crometeo" relevntan izvor podataka o vremenskim ne/prilikama? Ta ekipa se jedino bavi smišljanjem glupih imena za svaki oblačak ili kišu i nastoji unijeti što više dramatike. Obično čekam neki smak svijeta nakon što prenesete njihovi informaciju o najobičnijoj kiši. VL, postoji DHMZ, ako niste znali.

Avatar petrolio
petrolio
10:07 15.04.2014.

ovo nazivanje ciklona imenima po uzoru na amere je totalna glupost

DU
Deleted user
09:41 15.04.2014.

Ciklona Zdravka ))) samo da ne dođe ciklona Putinka jer bude svašta ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije