Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo pojeftinjenje

Cijene goriva opet pale: Eurosuper 95 jeftiniji za još 20 lipa

gorivo
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
11.08.2015.
u 10:00

Eurodizel je od utorka jeftiniji za 13 lipa. Litra eurodizela prodaje se između 8,66 kuna i 8,73 kune.

Cijene benzina padaju četvrti, a eurodizela peti tjedan zaredom, javlja portal cijenegoriva.info.

Prema informacijama tog portala, litra eurosupera 95 u utorak je jeftinija za 20 lipa, čime je u spomenutom razdoblju pala ukupno 75 lipa. Zato je spremnik od 50 litara ove vrste goriva 37,5 kuna jeftiniji nego prije četiri tjedna. Litra eurosupera 95 prodaje se za oko 9,64 kune.

Eurodizel je od utorka jeftiniji za 13 lipa. Litra eurodizela prodaje se između 8,66 kuna i 8,73 kune. U posljednjih pet tjedana cijena litre ove vrste goriva pala je ukupno 62 lipe, čime je spremnik od 50 litara jeftiniji za 31 kunu.

Pala je i cijena litre autoplina, i to za 6 lipa i sada se prodaje za oko 3,51 kunu, ovisno o kompaniji.

Naftne kompanije kažu da su nove cijene derivata na benzinskim postajama posljedica pada cijena derivata na Mediteranskom tržištu te kretanja tečaja dolara i kune. Na svjetskim tržištima barel nafte u ponedjeljak je iznosio 48 dolara, a u utorak 50 dolara. Tečaj dolara i kune nije se mnogo mijenjao i kreće se oko 6,90 kuna za jedan dolar, navode cijenegoriva.info. 

>> Konačno odlična vijest za vozače! 

>> Pale cijene goriva. Eurodizel jeftiniji za 6 lipa po litri

Komentara 19

Avatar petrolio
petrolio
11:02 11.08.2015.

obzirom na najniže cijene goriva unazad 7 godina, cijena litre benzina sada bi trebala biti 6-7 kuna, ALI je ova SDP toliko digla trošarine da mi od tog ogromnog pojeftinjenja nafte skoro da nemamo ništa!!!!!!!!!!!!!

BB
bblc
10:53 11.08.2015.

Prestanite ismijavati građane, s tom cijenom goriva od par lipa manje.Znamo mi načijoj ste platnoj listi?

Avatar Oneill
Oneill
10:53 11.08.2015.

Kako sam čitao po stranim novinama źeli se postici da se Berel zamrzne na 60$ a zašto jeli države imaju velike poreze u svakoj litri goriva tako naprimjer Njemačka ima preko jednog € pro litri i naravno da će sese sve učiniti da Berel nemože se spustit ispod 60$ da bi stime bila osigarata maža Država u tome biznisu. A to znači da ovako neće dugo trajati naše veselje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije