Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sunčano i vruće

Crvena uzbuna: Čeka nas 'pakleni' vikend, temperature se penju i do 39 stupnjeva

sunce
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
16.07.2015.
u 22:07

Meteoalarm je zbog vrućine za petak objavio crvenu uzbunu za Istru, Kvarner i Dalmaciju

Hrvatsku ovog vikenda čeka pakleni vikend. U cijeloj Hrvatskoj prevladavat će sunčano i sparno vrijeme, a temperature će se penjati i do 37 stupnjeva Celzija, javlja vrijeme.net.

U petak će posvuda prevladavati pretežno sunčano i vrlo vruće. Nestabilnije će biti u gorju, gdje postoji mala vjerojatnost za poneki poslijepodnevni pljusak. Puhat će slab vjetar. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 19 do 24, a na Jadranu od 24 do 27°C. Najviša dnevna temperatura posvuda od 33 do 37°C.

Slično vrijeme nastavit će se i u ostatku vikenda. U subotu bi tako Osijek i Slavonski Brod moglo grijati čak 37°C, a u nedjelju će se u tim gradovima temperatura popeti do čak 39°C.

Meteoalarm je zbog vrućine za petak objavio crvenu uzbunu za Istru, Kvarner i Dalmaciju.

- Vrijeme je izuzetno opasno. Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere, navodi se u upozorenju Meteoalarma.

Foto: Meteoalarm.hr

Za ostatak Hrvatske na snazi su narančasta upozorenja, koja označuju opasne vremenske uvjete.

>> Uz nju ni paklene vrućine ni oluje nisu problem: Ovo je najseksi meteorologinja na svijetu!

Komentara 7

DU
Deleted user
09:51 17.07.2015.

Jesenti milu bigullicu, kako je moguće da usred ljeta bude tako vruće! Pridružujem se bajnim hrvatskim izvjestiteljima svaih vrsta i čudim se toj za ovo doba godine nepojmljivoj vrućini kao, štono bi se reklo onako pučki, pura dreku.

GU
guderian
10:58 18.07.2015.

pa nekima se mora nacrtati da bi skuzili kako je iz godine u godinu sve gore sto se globalnog zagrijavanja tice! http://www.nasa.gov/images/content/616910main_gisstemp_2011_graph_lrg%5B1%5D.jpg

OB
Objektivno...
08:15 17.07.2015.

CDP

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije